Wêz Handich verstiert kampioenskansen ZKC’19

ZKC.
ZKC.

Zuidwolde – Voor de korfbalploeg van ZKC’19 werd het vandaag een huildag. Door een dikke 20-13 nederlaag tegen concurrent Wêz Handich in Rottevalle lijken de kampioenskansen aardig ver weg.

De aanval van ZKC’19 bestond uit Kristian Krikken, Hielke Oostveen, Elske Oord en Jolein Ubels. Het eerste verdedigingsvak werd vertegenwoordigd door Maikel Vos, Hessel Kruit, Marlieke Krikken en Melissa Rijstenberg. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Beide partijen scoorden om en om en de doelpunten waren schaars aan beide kanten, wat resulteerde in een 4-4 score. Hierna nam ZKC het initiatief en nam een voorsprong van twee punten. Met een score van 6-8 werd de rust in gegaan.

Afronding

In de rust maakten de trainers duidelijk dat de winst nog niet binnen was. Wêz Handich had veel pech in hun afronding. In de tweede helft begon het gelijk op. Na wat minuten spelen dichtte Wêz Handich het gat van twee en nam het voortouw. In een mum van tijd stond het 14-11 en schoof de wedstrijd naar de thuisploeg toe. ZKC probeerde over verschillende schijven te scoren, maar het lukte niet. Het schotpercentage wat gehaald zou moeten worden om een wedstrijd als deze te willen winnen, haalde het bij lange na niet. ZKC kon niet meer bijkomen en hier maakte Wêz Handich gebruik van, zij bleven wel scoren. De matige tweede helft van ZKC resulteerde in een stand van 20-13.
ZKC’19 heeft het kampioenschap nu niet meer in eigen hand. Het is afwachten wat Wêz Handich de laatste wedstrijden gaat doen.

Doelpuntenmakers: Kristian Krikken 5, Maikel Vos 3, Marlieke Krikken 2, Elske Oord 1, Jolein Ubels 1 en Melissa Rijstenberg 1.