Ruinen wint streekderby van Ruinerwold

Foto:

Ruinen – Drie keer scoren binnen een kwartier: dat heeft de voetballers van Ruinen vanmiddag de winst gebracht in de belangrijke streekderby tegen vv Ruinerwold. Beide ploegen stonden vooraf onder de rode streep in de derde klasse, Ruinen jumpt nu weer over de buurman heen. Toch staan de twee nog steeds op een gevaarlijke positie. Het goede nieuws vanmiddag was dat de naaste concurrenten verloren.

Voor Ruinerwold waren de druiven heel zuur, omdat het gedurende zestien minuten niet thuis gaf. Rody Luneborg (9e), Wouter Prins (14e) en weer Lunenborg (16e minuut) gaven Ruinen een vliegende start, die de tegenstander nooit meer te boven kwam. A had het publiek nog een hete tweede helft verwacht, omdat Marcus koetsier namens Ruinerwold vlak voor de thee iets terugdeed.

Ruinen bleef overeind, zagĀ  Thijs Lubbinge na twee keer geel met rood het veld verlaten en Ruinerwold bovendien een penalty missen. Kevin Loof hield zijn hoofd in de 84e minuut niet koel genoeg. Voor ruinen kon het feest beginnen.

In de stand is er met drie wedstrijden nog van alles mogelijk voor de twee teams uit de gemeente De Wolden. Ze hebben het lot zelfs nog steeds in eigen hand, maar dan moet er wel vooral gewonnen worden.

Stand onderin:

9. Twedo 24 punten, doelsaldo -20.

10. CEC 23 punten, doelsaldo -18

11. Musselkanaal 22 punten, doelsaldo -14

12. Ruinen 22 punten, doelsaldo -25

13. Ruinerwold 21 punten, doelsaldo -30

14. Sleen 14 punten, doelsaldo -44.

Sleen is alleen met een Houdini-act te redden.

Programma om lijfsbehoud:

12 mei: Ter Apel – Ruinerwold; Ruinen – Sleen; Protos – CEC en Twedo – Musselkanaal.

19 mei: Ruinerwold – Twedo; CEC – Ruinen en Musselkanaal – Dalen.

26 mei: Dalen – Ruinerwold; Raptim – CEC; EMMS – Musselkanaal; Ruinen – SVV’04 en Twedo – Sleen.

 

Reacties