Dubbele cijfers voor Vitesse’63 tegen SVBO

Scorebord: 10-1

Koekange – Vitesse’63 is vanmiddag weer een sapje dichterbij het kampioenschap van de 4e klasse A gekomen. Thuis werd met liefst 10-1 gewonnen van het arme SVBO. Jeroen van den Berg was met vier treffers de grote man. De derde, die 6-0 betekende, was zijn honderdste in competitieverband voor vv Ruinerwold en Vitesse’63 samen.

De ruime zege is ook goed voor het doelsaldo. naaste belager CSVC uit Coevorden won met 4-0 van SJS en staat nog steeds een punt achter Vitesse’63: 44 om 43. Vitesse’63 heeft een veel beter doelsaldo, maar is met het winnen van de laatste drie duels ook gewoon kampioen.

Het werd dus een makkelijke middag in Koekange, want na een half uur spelen stond er al 6-0 op het bord. eerst was daar na vijf minuten Jeroen van den Berg, zes minuten later legde hij zijn tweede er in. Lars Heuvelman deed het in de 13e minuut, Johnny Schuttevaer vijf minuten later en de 5-0 was van Alfred Pekel in minuut 22. In de 26e minuut was Van den Berg weer trefzeker, tien minuutjes daarna werd de ruststand op 7-0 bepaald door Lars Heuvelman.

Dubbele cijfers

In de tweede helft gooide SVBO het wat meer dicht, maar na tien minuten scoorde Jeroen van den Berg de 8-0. Robert Veringa deed namens de gasten iets terug in minuut nummer 60, in de laatste vijf minuten werd alsnog de dubbele cijfers gehaald. Jeroen Oldengarm en Johnny Schuttevaer waren de doelpuntenmakers. Het betekende dat Hans Koetsier de ladder op moes om de stand op het scorebord handmatig van een tiental te voorzien. Bij Vitesse’63 spreken ze van een historische middag.

Met nog drie duels te gaan, heeft Vitesse’63 de beste papieren voor de titel. Vitesse speelt achtereenvolgens uit bij Tiendeveen, thuis tegen laagvlieger MSC Amslod en uit tegen sc Angelslo. CSVC speelt uit bij Angelslo, uit bij nummer drie Onstwedder Boys en thuis tegen Nieuw Balinge.