Wacker wint bij Kraggenburg, Ruinerwold grijpt strohalm

Wacker in actie.
Wacker in actie.
Foto:

De Wijk – De voetballers van vv Wacker speelden vrijdagavond al in Kraggenburg en bleven in de race voor de titel van de 4e klasse A: er werd met 2-1 gewonnen. Ruinerwold speelde woensdagavond een belangrijk inhaalduel thuis tegen SVV’04 uit Schoonebeek voor lijfsbehoud, het werd een 1-0 zege.

Wacker kwam in de 22e minuut op achterstand en leek een moeilijke avond voor de kiezen te krijgen. een kwartier later echter was het Edwin Dekker die de gelijkmaker binnen kopte. Na de pauze bleef het lang gelijk, pas tien minuten voor het einde greep Wacker de voorsprong door een doelpunt van Kevin Klomp. Wacker heeft nu 39 punten, eentje minder dan de koplopers Steenwijkerwold en Steenwijk.ook De Blesse en oranje zwart hebben 39 punten, maar een duel minder gespeeld. Die komen zondag allemaal in actie en het is voor Wacker te hopen dat de vier puntverlies lijden. Wacker speelt zelf nog tegen Udiros, FC Ulu Spor en De Blesse.

Ruinerwold

Ruinerwold deed het met Paul Smid en Laurens Emmink als coaches op de bank, nadat trainer Henri Spijkerman vanwege de magere resultaten voortijdig de laan is uitgestuurd. De overwinning werd woensdag pas in de allerlaatste minuut binnengesleept dankzij een goal van Frank Jansen. Het betekent dat Ruinerwold in de stand in de derde klasse C weer over Ruinen heen springt, laat nu net komende zondag de kraker en derby Ruinen – Ruinerwold op het programma staan. Voor beide ploegen is een zege noodzakelijk om Twedo, Musselkanaal en CEC te kunnen achterhalen. Er zijn nog vier duels te gaan. naast Ruinen – Ruinerwold (5 mei) zijn dat op 12 mei Ter Apel – Ruinerwold en Ruinen – Sleen, op 19 mei Ruinerwold – Twedo en CEC – Ruinen en op de slotdag 26 mei Ruinen – SVV’04 en Dalen – Ruinerwold.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen