Hardloopwedstrijd voor kinderen in Ruinerwold

Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Op het industrieterrein in Ruinerwold is zaterdag 26 mei de Kidsrun Drenthe, een hardloopwedstrijd speciaal voor kinderen in de leeftijd van de basisschool. Het initiatief voor dit evenement komt van 2 inwoners uit Ruinerwold Erik Kuijer en Hilda Bralten. Erik is marathonloper en organiseert regelmatig sportwedstrijden vanuit zijn bedrijf BEEsports time en events. Hilda maakte door haar dochter die fanatiek hardloopster is kennis met de hardloopsport.

‘Wij merken dat veel basisschoolleerlingen ontzettend veel plezier beleven aan hardlopen. Hardlopen is gezond, het is een relatief goedkope sport en je kunt het op je eigen niveau doen. Wat we vaak zien bij wedstrijden, is dat de leeftijdscategorie√ęn zo groot zijn dat de jongste deelnemers haast onder de voet gelopen worden, ook zijn de minimale afstanden voor de jongste deelnemers soms net wat te pittig. Voor de oudere kinderen ontstaan soms gevaarlijke situaties door de aanwezigheid van jonge deelnemers die kriskras over de baan rennen’, aldus Bralten.

Wegwedstrijd

Daarop ontstond het idee om een wegwedstrijd te organiseren waarbij de kinderen binnen hun leeftijdsgroep passende aantal rondes lopen. Om 11.30 uur starten de jongste deelnemers in de leeftijd van 4 – 6 jaar met 1 ronde van 550 meter, aansluitend 7-8 jarigen zij lopen 2 rondes, vervolgens de categorie 9-10 jarigen die 3 rondes lopen en we sluiten af met de 11-13 jarigen en zij lopen 4 rondes.

Iedereen uit Drenthe en omstreken die op de basisschool zit mag mee doen, inschrijving kan via http://www.inschrijven.nl en tevens op de dag zelf tot 11.00 uur. Kinderen uit de gemeente De Wolden worden extra gestimuleerd, doordat er in samenwerking met de sportfunctionarissen tijdens de gymlessen op school aandacht aan het hardlopen wordt geschonken.

Voor de snelste drie jongens en snelste drie meiden zijn er binnen elke leeftijdscategorie drie prijzen. ‘Maar we willen benadrukken dat het meedoen en plezier beleven aan het hardlopen voorop staat, voor iedere deelnemer is er dan ook een herinnering. We hopen dat er veel publiek komt om de kinderen van harte aan te moedigen langs het parcours.’

Erik en Hilda zijn van plan om na dit evenement nog meer hardloopwedstrijden voor kinderen in Drenthe te organiseren. Publiek en deelnemers zijn van harte welkom op zondag 26 mei aan de Hoge Akkers/Westerweiden, de start is ter hoogte van Fiks transporten Hoge Akkers 5 in Ruinerwold.

Reacties