Voetballers Ruinerwold en Zuidwolde krijgen slaag

Zuidwolde – Voor de voetballers van Ruinerwold (derde klasse) en Zuidwolde (tweede klasse) was het een zure paasmaandag. Beide clubs gingen stevig ten onder en blijven in degradatienood verkeren.

Ruinerwold verloor thuis van subtopper EMMS met liefst 5-1. Het betekent dat de ploeg nog steviger op de voorlaatste plaats staat, mede door de winst van CEC op Weerdinge (3-0). Het wordt zo langzamerhand lastig voor de spekbranders.

Zuidwolde zag in Heerde sterretjes. De thuisploeg was met 4-0 de terechte winnaar van dit duel. Met name in het benutten van kansen waren de Heerdenaren uiterst effectief. Vroeg in de wedstrijd kwam Heerde op een 1-0 voorsprong, maar halverwege de eerste helft  kreeg Zuidwolde een serie kansen om je vingers bij af te likken. Gelet op het aantal kansen had Zuidwolde toen op voorspong moeten staan. De beste kans op de 1-1 gelijkmaker kregen Ouren Nikkels en Steven Berghuis kort achter elkaar in de 38e minnut. Hoe kun je hem missen, dacht menigeen en prompt lag hij in de counter aan de andere kant in het net. Een dodelijke 2-0 bij rust. Zuidwolde moest in de 2e helft komen en had daartoe ook de goede intenties, maar die intenties werden in de 51e minuut volledig aan diggelen geschoten door de 3e goal voor Heerde. Kort voor tijd viel ook nog de 4-0 eindstand op het scorebord.

Opstelling Zuidwolde: Sjors van der Weide, Martijn Spijkerman, Cedric Jansen, Jerry Dekker, Joris de Roo (Ralph Zantinge), Mark van de Beld, Stefan Liezen (Tom Buijtendorp), Bastin Steenbergen(Frans Capellen),  Ouren Nikkels, Bas Hempen, Steven Berghuis