Ruinen slaat goede slag, Ruinerwold speelt gelijk

Foto:

Zuidwolde – De voetballers van ZZVV en Ruinen hebben alvast een goed paasweekend. Ruinen won vrijdagavond in Musselkanaal de inhaalwedstrijd met 3-2 van de plaatselijke trots, ZZVV won vanmiddag met 2-0 van laagvlieger Bant. Ruinerwold liet gisteravond een kans liggen om afstand te nemen van mede-degradatiekandidaat CEC. In eigen huis werd het 1-1, waarmee beide ploegen weinig opschoten. Sterker nog, ze zagen Ruinen voorbijkomen.

Voor ZZVV staat dit seizoen in de 3e klasse D weinig meer op het spel, de hoogst haalbare positie lijkt de vijfde plaats. In Bant scoorde Bram Otten in de 37e minuut de 0-1, in de slotseconden maakte Janou van Veen er 0-2 van, waarna direct het eindsignaal klonk.

Zonder zelf te spelen kreeg Vitesse’63 uit Koekange vandaag goed nieuws uit de 4e klasse E: concurrent Onstwedder Boys leed opnieuw een nederlaag, nu met liefst 3-0 bij Tiendeveen. De boys haken daardoor af voor de strijd om de titel. Koploper Vitesse’63 (41 punten) hoeft nu alleen nog CSVC uit Coevorden te vrezen, die ploeg heeft 40 punten.

Reacties