ZZVV verslaat BSVV in wedstrijd die nooit een wedstrijd werd

Zuidwolde – ZZVV heeft een eenvoudige overwinning geboekt op BSVV. Na een vroege rode kaart voor de gasten en een benutte strafschop was de wedstrijd al bijna gespeeld. Een verdubbeling van de score vlak voor de pauze zorgde er voor dat de spanning helemaal verdween. De tweede helft was alleen nog van belang voor de statistieken.

Het duurde amper tien minuten. Toen was de wedstrijd al zo goed als gespeeld. Een diepe bal werd niet goed ingeschat door Angelo Hummel waardoor Janou van Veen voorlangs kon kruisen. Binnen de beruchte lijnen werd  de doorgebroken Van Veen daarna van achter naar beneden geduwd waardoor scheidsrechter Bundebeek geen andere mogelijkheid had dan de bal op de stip teleggen en een rode kaart te geven. Joël Huiskes benutte de strafschop en schoot ZZVV dus al vroeg naar een voorsprong.

Doelman Daan Budding van BSVV werd in de minuten die volgden nog een paar keer op de proef gesteld. Hij hield op uitstekende wijze Marco Kikkert en Stefan Dijkstra van het scoren af. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Himen Mohammad de kans om wat terug te doen voor de gasten maar zijn inzet werd knap gekeerd door Bas Blanken.

Eerste poging

Aan de overzijde bleven de kansen in het laatste kwartier wel aardig komen. Gelegenheidsspits Niek Geers kreeg er drie. De eerste poging werd gepakt door Budding en twee keer kreeg de lange Geers de bal bij de tweede paal niet over de doellijn. Dat lukte rechtsback Jarno van den Boomen uiteindelijk wel. De jongeling is eindelijk weer volledig fit en toonde weer zijn aanvalsdrift. In de zestien was hij de scherpste na een voorzet van de linkerkant en in twee pogingen werkte hij de bal achter Budding.

Het meest opmerkelijke moment van de tweede helft was de wissel van scheidsrechter Bundebeek. Wegens een blessure kon hij de wedstrijd niet voort zetten maar gelukkig was er een vervanger aanwezig waardoor er gewoon door gevoetbald kon worden. Het voetbal werd slordiger en slordiger  na de thee. Logischerwijs kreeg ZZVV nog wel een paar kansjes met een man meer. Een kopbal van Van den Boomen ging net over het doel van Budding en een poging met het hoofd van Huiskes viel op de lat.

Beslissend

Uiteindelijk waren het invallers Mathijs Drent en Julian Hoorn die beslissend zouden zijn bij het derde doelpunt van de middag, dat lang op zich liet wachten. Een voorzet van Drent werd knap tegen de touwen gekopt door Hoorn die daarmee zijn eerste competitiedoelpunt maakte voor het eerste elftal van ZZVV. Ook BSVV zou nog een doelpunt maken. Vanaf eigen helft kon Mohammad vertrekken en dit keer passeerde de aanvaller Blanken wel met een schuiver waardoor de wedstrijd die nooit een wedstrijd was eindigde in 3-1.

Opstelling: Blanken; Van den Boomen, Hartman, Mulder, Dijkstra (63. Drent); Huiskes, Vredenborg, Otten; Kikkert, Geers (63. Hoorn), Van Veen. Man van de wedstrijd: Jarno van den Boomen