ZZVV lijkt uitgespeeld na verlies tegen Hardenberg’85

Hardenberg – Het seizoen van ZZVV dreigt als een nachtkaars uit te gaan na een 1-0 verliespartij bij Hardenberg’85. Door de nederlaag is de vierde plaats helemaal uit zicht en ook in de strijd om de derde periode deed de ploeg zeer slechte zaken.

De openingsfase in Hardenberg was best aardig. Al na vier minuten voetbal ZZVV knap richting het doel van Stefan Kortman. De aanval werd afgesloten met een schotpoging van Nick Vredenborg die de bal over Kortman heen op de lat zag vallen. Snel daarna liet ook de thuisploeg van zich horen. Sam Freriks kreeg een opgelegde kans om de 1-0 binnen te schieten maar wist de bal vrij in de zestien niet in het zo goed als lege doel te krijgen, zijn wat wilde inzet vloog naast het doel van Bas Blanken.

Joël Huiskes zorgde voor het tweede gevaarlijke moment van de mannen uit Zuidwolde maar met enige moeite had Kortman ook deze bal. Lang was de eerste helft in evenwicht maar hoe dichterbij de rust kwam, hoe meer kansen Hardenberg’85 verzamelde. Thijs Kivits schoot een paar keer net over het doel van Blanken en in de laatste vijf minuten voor de thee was de doelman ook uitstekend bij de les. Eerst pakte hij knap een pegel van Rick Koelman en ook een inzet van David Meijer werd gekeerd.

Tweede bedrijf

De kansen waren lange tijd schaars in het tweede bedrijf. Een vrije bal van Huiskes was na tien minuten een mogelijkheid maar Kortman stond weer op de juiste plek. Vlak daarna werd de wedstrijd wel opengebroken. Joran Veurink stond bij de tweede paal op de juiste plek om de bal het laatste tikje te geven, er werd nog wel gedacht aan buitenspel maar de goed leidende scheidsrechter Rotmensen keurde de treffer goed.

Natuurlijk ging ZZVV op zoek naar de gelijkmaker maar echt dichtbij kwam het lange tijd niet. Combinerend kwam het er niet doorheen en ook de lange bal leverde weinig resultaat op. Uiteindelijk moest tot tien minuten voor tijd worden gewacht op een goede kans maar de uithaal van Janou van Veen ging naast de paal over de achterlijn.

Doordat ZZVV steeds meer risico nam en minder mensen achter liet was er veel ruimte voor de thuisploeg om de wedstrijd te beslissen. Het was echter erg slordig in de laatste fase. Blanken pakte wederom knap een inzet van Koelman en was ook bij een kopbal van Meijer op de juiste plek.ZZVV bleef wel ballen naar de zestien pompen maar daar won het eigenlijk geen duel. Omdat de tweede bal ook vaak voor de thuisploeg was zat er geen punt meer in.

Opstelling ZZVV: Blanken; Mulder, Reinink, Capellen, Dijkstra (74. K. Adema); Hartman, Huiskes, Vredenborg; Kikkert, Otten (46. Van den Boomen), Van Veen. Man van de wedstrijd: Bas Blanken.