ZKC’19 veroordeeld tot beslissingswedstrijd

ZKC.
ZKC.

Zuidwolde – ZKC’19 had vanmiddag in Apeldoorn aan een puntje genoeg om zich rechtstreeks te handhaven, maar het werd een nederlaag. daarom speelt het komend weekend in Nijeveen een beslissingsduel om handhaving in de eerste klasse tegen het Friese Ureterp.

De K.J. van Dijk-formatie had met 8 punten en het onderling resultaat in het voordeel genoeg aan een gelijkspel, Apeldoorn, dat op 6 punten stond, zou moeten winnen om zich veilig te stellen voor nog een jaar in de eerste klasse.

Het waren de Apeldoorners die de wedstrijd in de beginfase naar zich toe wisten te trekken met een 4-1 voorsprong. Gedurende de hele eerste helft bleek dit gat moeilijk te dichten voor de Zuidwoldigers. Het verschil kon zelfs worden vergroot tot vier en vervolgens vijf doelpunten: 10-5. De duels gingen er hard aan toe doordat de scheidsrechter weinig af floot wanneer er een fysieke strijd werd gevoerd onder de korf. Apeldoorn, dat beschikte over veel fysieke kracht in het hele team, wist hier goed gebruik van te maken. ZKC’19 kon het verschil nog wel verkleinen tot drie doelpunten waardoor de spanning aanhield: 17-14 ruststand.

In de tweede helft was het wederom Apeldoorn dat goed van start ging. Zuivere schoten zorgen ervoor dat het gat niet kon worden gedicht door de roodzwarten. Toen het verschil zes doelpunten werd (23-17) besloten trainer/coaches André van Moock en Jan Bijkerk dat het tijd werd om te wisselen: Adriaan Dussee verving Tom Rijstenberg. Hierop volgden drie Zuidwoldiger treffers die voorkwamen dat de wedstrijd vroeg beslist werd.

Momentum

Het momentum was halverwege de tweede helft voor ZKC’19: het publiek ging achter de ploeg staan en het geloof kwam terug, een gelijkspel was immers genoeg. Drie damesdoelpunten op rij zorgen voor een 26-24 stand die perspectief bood voor een spannende eindfase. Apeldoorn wist dit te voorkomen door in de laatste minuten twee belangrijke treffers te maken waardoor de wedstrijd beslist werd met een 28-24 eindstand.

Volgende week zaterdag zal de definitieve beslissingswedstrijd in Nijeveen om 20:30 worden gespeeld tegen Ureterp. Alle support is nodig om ervoor te zorgen dat het eerste zich weet te handhaven in de eerste klasse, om er zo voor te zorgen dat de hele ZKC-selectie volgend jaar op dit niveau speelt.

Doelpuntenmakers: Melissa Rijstenberg driemaal, Marlieke Krikken zevenmaal, Kristian Krikken zesmaal, Elske Oord: driemaal, Maarten Feenstra driemaal, Anouk Spijker eenmaal en Adriaan Dusee eenmaal.