ZKC’19 pakt broodnodige punten tegen Apollo

Zuidwolde – Het einde van de competitie nadert en dit betekent voor ZKC dat er een aantal belangrijke wedstrijden op het programma staan voor rechtstreekse handhaving in de 1e klasse. Zondag kwam Apollo uit Heerhugowaard op bezoek in Zuidwolde. Voor de Heerhugowaarders was winst noodzakelijk om nog kans te maken op handhaving. ZKC pakte de volle buit met 29-25.

In de goedgevulde Wessels Boerhal was het Apollo dat voortvarend van start ging en gretig drie punten voorsprong pakte op de Zuidwoldigers (1-4). De K.J -en J. van Dijk formatie wist dat er wat moest gebeuren en op het juiste moment ging de machine draaien. Met 5 doelpunten op rij wist ZKC de achterstand om te buigen tot een 6-4 voorsprong. Tot aan de rust bleef deze voorsprong behouden en uiteindelijk zelfs uitgebreid naar een gat van vijf (17-12). De zuiver schietende ZKC dames hadden hier een groot aandeel in. Bij rust waren er maar liefst 12 dames doelpunten gevallen.

Zorgvuldig

In de rust gaven coaches André van Moock en Jan Bijkerk aan dat het aanvallend oké was, maar dat er zorgvuldiger verdedigd moest worden. De inzet was er, maar zij hadden het ‘heilige vuur’ nog niet gezien. Na rust creëerde de ZKC’ers zelfs een gat van 7 doelpunten (19-12), maar deze voorsprong werd in het verloop van de tweede steeds kleiner. Via 19-15, 23-19 en 25-24 knokte Apollo zich terug in de wedstrijd. Dit leverde een spannende eindstrijd op, waarbij het ZKC publiek voltallig achter de ploeg in staan. Met succes. Kristian Krikken, Nick ten Kate en Melissa Rijstenberg wisten in deze slotfase de korf te vinden en gooiden daarmee de wedstrijd op slot. Eindstand 29-25.

Volgende week speelt ZKC’19 in Apeldoorn wederom een belangrijke wedstrijd. ZKC kan zich rechtsreeks handhaven bij gelijkspel of winst. De steun van het ZKC publiek kan de ploeg goed gebruiken! De wedstrijd wordt om 15.00 uur gespeeld in Apeldoorn.

Doelpuntenmakers: Melissa Rijstenberg 8, Kristian Krikken 5, Elske Oord 5, Marlieke Krikken 4, Nick ten Kate 3, Tom Rijstenberg 3 en Hessel 1.