Oldstars van Vitesse’63 geven visitekaartje in Zwolle af

De Oldstars uit Koekange.
Foto: Eigen foto

Zwolle/Koekange – De twee Oldstarsploegen van Vitesse’63 uit Koekange zijn vierde en vijfde geworden op het toernooi van PEC Zwolle. Vorige week werd dat PEC Zwolle United Old Stars Walking Football toernooi voor de tweede keer georganiseerd. Trainer Jannes Hofsteenge had voor dit toernooi de spelers als volgt ingedeeld: Vitesse ’63 Old Stars A: Freek Nijmeier, Lex Kruger, Jos Kok, Luuk Vos, Cor Koppenol en Albert Schipper en Vitesse ’63 Old Stars B bestond uit Jan Pinxterhuis, Henk van de Berg, John van Dijk, Martin Appelhof, Roelof Gritter en Roel Hummel.

Vorig jaar was Vitesse nog eerste en tweede bij dit toernooi. ‘Eigenlijk vonden wij dat we dit jaar eigenlijk de eer maar aan een ander moesten laten’, waren de gedachten. Het leek er op dat Vitesse ’63 Old stars A deze uitspraak wel heel letterlijk nam. De eerste wedstrijd tegen ’t Harde ging namelijk kansloos met 5-0 verloren. Slechte veldbezetting, geen inzet en slechte combinaties bezegelden ons lot tegen een ploeg die ook in Koekange al had laten zien een goed partijtje Walking Football op de mat te kunnen leggen. Daarna ging het beter: vv Zuidwolde werd met 3-0 aan de kant gezet en HHC Hardenberg kreeg met 7-2 klop.

Vitesse ’63 Old Stars B had de zaken beduidend beter voor elkaar. De linies sloten goed aan, de verdediging liep niet als een kip zonder kop naar voren en er werden kansen gecreëerd. Maar in deze poule waren een paar sterke tegenstanders. Tegen PEC stond Vitesse snel met 2- 0 voor, maar PEC slaagde er in de slotfase toch in om de stand nog gelijk te trekken. Tegen WVF werd met mooi combinatiespel, tempowisselingen en goede afrondingen een resultaat van 4-0 neergezet. Rohda Raalte hield het op 3-3, waardoor ook Vitesse ’63 Old Stars B tweede in de poule werd.

Onderling

Na de lunch speelden de nummers 1 uit elke poule een onderlinge competitie voor de plaatsen 1 tot en met 3, de nummers 2 voor de plaatsen 4 tot en met 6, de nummers 3 voor de plaatsen 7 tot en met 9 en de nummers 4 voor de plaatsen 10 tot en met 12. Dit betekende dat Vitesse ’63 Old Stars A en B met sportclub Markelo uit moesten maken wie 4, 5 of 6 zou worden.

De eerste wedstrijd was de broederstrijd tussen de beide Vitesse Old Stars teams. Net als op de trainingen sprongen de vonken er behoorlijk vanaf. Een wedstrijd vol passie, eerzucht en hard maar fair. Uiteindelijk trok Vitesse ’63 Old Stars A met 3-0 de winst naar zich toe. Vitesse ’63 Old Stars A groeide echt in het toernooi terwijl Vitesse ’63 Old Stars B de minste wedstrijd van het toernooi speelde. De uitslag was misschien licht geflatteerd, maar wel verdiend.

De laatste wedstrijd van Vitesse ’63 Old Stars A was tegen Sportclub Markelo en eindigde in een 8-1 zege. Daarna liet Vitesse ’63 Old Stars B in de wedstrijd tegen sportclub Markelo zien uit hetzelfde hout gesneden te zijn en met prima Walking Football werd de ploeg uit Markelo met 5-2 aan de kant gezet.

’t Harde werd eerste gevolgd door PEC Zwolle 2, Rohda Raalte, Vitesse ’63 Old Stars A, Vitesse’63 Old Stars B en Sportclub Markelo. op 12 april is er een toernooi in Koekange op het eigen spootpark.

Reacties