ZKC’19 laat koploper ASVD bibberen

ZKC.
ZKC.
Foto: ZKC'19

Zuidwolde – Het korfballende vlaggenschip van ZKC’19 trad zaterdagmiddag aan tegen de ongeslagen koploper uit Dronten: ASVD. De thuiswedstrijd in Zuidwolde werd kansloos verloren met 9-24, maar omdat er toen werd gezegd dat de Zuidwoldigers niet konden korfballen, was de jonge ploeg vandaag extra gebrand om het tegendeel te bewijzen. Het ging nu veel beter, al was er wel verlies: 32-23.

De eerste aanval werd gevormd door Tom Rijstenberg, Nick ten Kate, Marlieke Krikken en Melissa Rijstenberg. Dit vak wist direct tot scoren te komen via een vrije bal van Marlieke. De verdediging, bestaande uit Kristian Krikken, Hessel Kruit, Anouk Spijker en Elske Oord, kon de 1-1 niet voorkomen.

Het publiek, dat allemaal gekomen was om ASVD kampioen te zien worden, werd vermaakt met een doelpuntrijke fase. ZKC nam in die fase zelfs af en toe brutaal de voorsprong: via Anouk, Melissa en Kristian werd het 3-5.

Gefrustreerd

ASVD raakte ietwat gefrustreerd en probeerde ZKC gek te krijgen met fel uitverdedigen. De jonge formatie bleef echter rustig en liet rustig en volwassen spel zien. Het enige wat de roodhemden soms vergaten was het belonen van zichzelf. Zo kon ASVD toch weer aanhaken en kwam het langszij.

Marlieke bewees vandaag weer eens dodelijk te zijn met haar vrije ballen (100%) en met haar vierde vrije bal zorgde ze voor de 8-9. Pas na de 11-11 kroop ASVD verder weg bij ZKC, dit leidde tot een 15-12 ruststand.

Coach André van Moock zag in de kleedkamer teleurgestelde spelers omdat men besefte dat er veel meer in zat. Het was een goede eerste helft en als collectief stak ZKC boven ASVD uit. Als er met dezelfde beleving werd gespeeld, zou ZKC vandaag nog wel eens kunnen verassen.

Goed korfbal

Kristian liet via een afstandsschot direct zien wat de K.J. en J. van Dijk-formatie vandaag wilde: goed korfbal laten zien. De Drontenaren konden maar niet verder uitlopen dan 3 doelpunten verschil. Pas bij de 23-20 stokte de doelpuntenproductie aan Zuidwoldiger zijde en dat strafte ASVD direct af: 24-20.

Melissa bracht het verschil nog weer naar drie maar daarna liep ASVD, gesteund door het publiek, steeds verder uit. Adriaan verving Tom in de slotfase en bekroonde dit met een benutte strafworp wat de eindstand bepaalde op 32-23.

Scores ZKC: Kristian (9), Melissa (6), Marlieke (5), Anouk (1), Adriaan (1), Tom (1)

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen