VAM Challenge: word de eerste échte bergkoning(in)

VAMberg weer toneel NK wielrennen.
VAMberg weer toneel NK wielrennen.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Wijster – De Col du VAM wordt vrijdag 15 maart officieel geopend. Fanatiekelingen krijgen op deze dag de kans om de eerste échte bergkoning(in)te worden van deze Drentse reus. Er is ruimte voor een kleine groep die strijdt voor deze titel. Meedoen mag alleen op een racefiets.
In twee sessies van 45 minuten krijgen elk 125 deelnemers de kans om de snelste tijd te klokken op de beklimming van 700 meter. De deelnemers doen meerdere pogingen op een rondje dat speciaal voor de challenge is uitgezet. ‘We registreren de tijden met officiële tijdwaarneming. Deelnemers krijgen daarvoor een stuurbord met chip. Aan het einde van de tweede sessie worden de beste klimmers bij de mannen en de vrouwen gehuldigd’, aldus de organisatie.
Elke deelnemer krijgt een actiefoto van de beklimming en na de strijd een broodje hamburger en (fris)drank. Slechts 125 deelnemers kunnen zich aanmelden via deze site. Deelname is GRATIS en je hoeft geen licentie te hebben. Aanmelden kan vanaf zaterdag 23 februari om 20.00 uur.
VOL = VOL

Aanmelden kan op http://www.vamchallenge.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen