KIOS wint van Wez Handich

Ruinerwold – Voor de Spekbraanders was het vanmiddag zaak om de achtervolging te voortzetten op koploper ASVD. De Drontenaren wonnen gisteren en zodoende lag de druk bij de Ensing equipe van Christian Lucas. Er moest dan wel afgerekend worden met Wez Handich in Houtigehage. Een uitwedstrijd waar KIOS het altijd wel lastig heeft, maar er werd dik gewonnen: 25-42.

Dezelfde hoeveelheid energie erin leggen als voorgaande wedstrijd was het devies. De overwinning van vorig weekend was vooral gebaseerd op een hoog tempo en strijdlust. Vandaag had KIOS dit ook en al snel stond er een 0-4 voorsprong op het scorebord. Die uitliep naar een 0-6 tussenstand, waartoe Wez Handich al snel geneigd was naar een time-out. Dit had een positieve invloed op de thuisploeg, want daarna ging ook bij hun de teller lopen. KIOS behield echter wel telkens een marge van 4 of 6 doelpunten. Via 3-9, 5-10 en 10-16 wist KIOS relatief eenvoudig de korf te vinden. KIOS domineerde in de rebound en door de matige verdedigende druk van de thuisploeg konden de Spekbraanders ook rustig aanleggen. Met nog een aantal treffers voor rust gingen beide ploegen de kleedkamers in met 12-20.

Spelbeeld

Een ruime voorsprong en gezien het spelbeeld ook wel een terechte. Als KIOS de eerste 10-15 minuten van de tweede helft deze marge behoudt, speelt het een gewonnen wedstrijd. En zo was ook het geval. 12-23, 14-26 en op 15 minuten (en 22 seconden om precies te zijn) in de tweede helft was het dan ook 15-28. Voor het meegekomen publiek was KIOS aan hen verplicht om niet de kraan dicht te draaien, maar vol door te gaan. Met het afwisselend inbrengen van Martijn Ziel voor Ramon Karsten en Luco Zantinge bleef de schwung erin. Op 17-32 ging KIOS nog vol door en behaalde via 20-36 en 23-39 ook de 40 doelpunten grens (23-40). Met 25-42 konden de punten meegenomen worden naar Ruinerwold.

Volgende week staat de thuiswedstrijd en gemeentelijke derby tegen ZKC’19 op het programma. KIOS zal de druk op ASVD willen blijven uitvoeren, dus zal ook deze wedstrijd gewonnen moeten worden.

Scores: Daniek v.d. Wal en Ernst Kuik beide 10x, Ramon Karsten 8x, Marlissa Noord en Jurgen Lucas beide 4x, Janita Zanting en Martijn Ziel beide 2x, Janneke de Lange en Luco Zantinge beide 1x