ZKC’19 bindt ook Phoenix aan de zegekar

Zuidwolde – Na het eerste vier-puntenweekend, behaald vorige week, gingen de acht spelers vandaag zelfverzekerd de wedstrijd tegen Phoenix in. Na een winstpartij van het tweede team, dat ook erg goed spel liet zien, kon dit opnieuw een vier-puntenweekend worden. Ook had ZKC nog een appeltje te schillen met het niet altijd sportieve Phoenix, waarbij ze de uitpartij in Zoetermeer verloren. Nu werd het afgetekend 28-19 voor ZKC.

Door opnieuw sterk te rebounden en de juiste mensen uit te spelen kon deze wedstrijd zeker gewonnen worden. ZKC begon sterk aan de wedstrijd. Elske wist tweemaal snel langs haar tegenstander te glippen, haar eerste actie resulterend in een strafworp, benut door Kristian. De tweede actie werd door Elske zelf gescoord met een doorloopbal.

Snelle voorsprong

In de beginfase was ZKC duidelijk beter en werd er een snelle voorsprong gecreëerd van 6-2. De kop was eraf en nu moest ZKC goed blijven aanvallen en rustig blijven. In deze fase was ZKC een maatje beter. Goeie aanvallen, met veel rebounds en zuivere schoten. Na opnieuw 3 goeie schoten van Tom, Melissa en Kristian werd het gat 9-3. ZKC verslapte niet en bleef scoren, en kreeg door goed verdedigwerk weinig goals tegen. Door lange aanvallen met meerdere schoten, en in de verdediging veel aanvallen met maar 1 schot van Phoenix ging ZKC met een stand van 17-7 de rust in. De eerste keer dat de ploeg van Martin Kamphuis met zo’n marge het veld afstapt om te rusten.

De woorden van coach Martin waren duidelijk en kort: ‘’Hou dit vast jongens.’’ De acht spelers wisten zelf ook dat er goed gespeeld is in de eerste helft, maar dat ze wel scherp moesten blijven.

Het vak van Kristian, Elske, Anouk en Hessel begon in de aanval. Niet als in het begin van de wedstrijd scoorde ZKC snel, het was Phoenix die met de eerste twee goals kwam, en de stand op 17-9 zette. Na een belangrijke goal van Marlieke was dit een mindere fase van ZKC. De aanvallen liepen minder en de schoten ging niet meer raak. Verdedigend stond ZKC nog wel zijn mannetje, maar tevergeefs kwam Phoenix scorend dichter in de buurt. Na een benutte strafworp van Phoenix stond het 20-14, met een verdunde marge van 6 goals wist ZKC dat het weer scherp moest schieten en dit gebeurde. Na een benutte vrije bal van Marlieke en twee afstandsschoten van Melissa en Anouk was het gat definitief geslagen.

Overtreding

De wedstrijd verliep om en om scorend tot een einde. Na de zoveelste een duidelijke overtreding en weerwoord tegen de scheids kreeg een speler van Phoenix een terechte gele kaart. Hierna haalde de coach hem snel eruit. In de laatste tien minuten lag het tempo wat lager en was het doel bereikt: opnieuw een vier puntenweekend voor de selectie van ZKC. Na nog een invalbeurt van maar liefst een minuut van Lina en een last second goal van Tom eindigde de wedstrijd in een stand van 28-19.

De spelers van ZKC 1 en Martin willen opnieuw het publiek bedanken. Deze waren weer duidelijk te horen en maakten ZKC weer scherp na hun dipje.

Treffers van Kristian 5, Elske 3, Anouk 3, Marlieke 4, Melissa 3, Hielke 3, Tom 6 en Lina 1