Supertrio wint voor LR en PC Koekange

De drie tppers.
Foto: Eigen foto

Koekange – Drie leden van LR en PC Koekange zijn woensdag tijdens de ponyles flink in het zonnetje gezet. Mike Boere, Jennifer Fik en Renzo Zoer  waren de gelukkigen waar dit alles om draaide, want ze haalden tijdens Indoor hartje Beilen eerste prijzen.

Tijdens het verenigingsspringen van Indoor Hartje Beilen streden zij met zeven teams van andere verenigingen om de eer van de club. Voor de wedstrijd was er tijd om het parcours te verkennen en dat hebben ze onder begeleiding van hun eigen Juf Nathalie Hof gedaan. De laatste tips en trucs werden nog even besproken en daarna barstte de strijd los. Gestreden hebben ze zeker, want hun superprestatie werd beloond met een welverdiende eerste prijs. Dat was afgelopen woensdag wel een feestje waard, want ze hebben hiermee 250 euro voor de vereniging binnengehaald. Vandaar dat aan alle drie de leden een cadeau en een oorkonde werd overhandigd.

De winnaars bijeen.

Regelmatig

De leden van Pc en Lr Koekange vallen vrij regelmatig in de prijzen. Op zaterdag 16 februari staan er maar liefst vijf leden van de ponyclub aan de start in Beilen, tijdens de Drentse Kampioenschappen springen. Dit alles komt uiteraard door de juiste training. Wekelijks krijgen de ruiters les bij Manege den Esch in Zuidwolde van ervaren instructeurs. Eenmaal per maand krijgen ze dressuurles van Christine Ten Hoor en de rest van de weken springles en/of dressuurles van Nathalie Hof.

In het verleden was Lr en Pc Koekange een grote vereniging met heel veel leden, waaronder Albert Zoer. Deze topruiter is nog steeds lid van deze vereniging. Door de jaren heen zijn er in de omgeving diverse clubs bijgekomen en zo is het ledenaantal wel wat omlaag gegaan. ‘Dus nieuwe leden zijn altijd welkom. Je kan uiteraard eerst een paar keer komen proeflessen, maar daarna word je vast en zeker lid, want het is namelijk een heel gezellige actieve club’, aldus het bestuur.

Voor dit jaar worden ook weer meerdere concoursen en activiteiten georganiseerd. Op vrijdag 22 februari is het eerste concours van dit jaar en deze zomer gaat de hele club, zowel groot als klein, weer op Ponykamp. Dit wordt dan mede mogelijk gemaakt door het gewonnen prijzengeld van de drie toppers van Lr en Pc Koekange.

Reacties