Kroeg tot Kroegloop wordt 500 meter langer

De organisatie van de kroegloop met links Peter van Asselt namens de Baander.
De organisatie van de kroegloop met links Peter van Asselt namens de Baander.
Foto: Eigen foto

Ruinen/Ruinerwold – De negende editie van de Kroeg tot Kroegloop op zaterdag 16 maart om 16.00 uur is iets langer dan de vorige edities. De Herberg van Rune bestaat niet meer en de start is nu bij Het Wapen van Ruinen aan de Brink.

Gert en Roelie Boverhof openen hier komende vrijdag hun nieuwe restaurant geopend en de organisatie van de loop is als het ware mee verhuisd. Dit betekent wel dat de loop ongeveer 500 meter langer is, dus nu 9500 meter. De start is in Ruinen, dus de finish is in Ruinerwold bij café de Kastelein. Dat betekent ook dat er op 16 maart nieuwe parcoursrecords gelopen worden. Bovendien loopt de tocht van Ruinen naar Ruinerwold altijd licht af, wellicht is er ook nog meewind.

De organisatie heeft dit jaar PGM de Baander te Meppel gekozen als het goede doel waarvoor gelopen wordt. Paardrijden Gehandicapten Meppel is met ongeveer honderd cliënten en vijftig vrijwilligers een begrip in de regio. Zonder subsidie zijn de cliënten en de vrijwilligers dagelijks in touw om een paar onvergetelijke uren te beleven. Hierbij moet men bijvoorbeeld ook denken aan het huifbed-rijden, waarbij twee paarden een speciaal bed dragen waarop een cliënt als het ware een massageachtig gevoel beleefd.

De organisatie en mensen van de Baander willen van de opbrengst graag een geschikt paard aanschaffen. Dus de 1 PK van iedere deelnemer wordt 1 PK voor mensen die hier zeer dankbaar voor zullen zijn. Lopers en loopsters kunnen zich al inschrijven, de kans dat het zo koud is als bij de vorige editie, lijkt niet heel groot.

Info: http://www.kroegloop.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen