Buitenhof wint stratenzaalvoetbal Ruinerwold

Zaalvoetbal.
Foto: Lex Kruger

Ruinerwold – Het stratenzaalvoetbaltoernooi in Ruinerwold is zaterdag gewonnen door het team Buitenhof. Dat deed voor het eerst mee en liet de Perenbuurt achter zich.

De finaleavond was zaterdag een daverend succes. Slechts vijf teams (een team kon niet voldoende spelers bij elkaar krijgen) streden om de felbegeerde Stratenzaalvoetbal wisselbeker in de Buddingehof. Mooie wedstrijden, veel speelplezier en vooral veel sportiviteit en plezier. Derde werd Buddingestraat. De verschillen waren bij deze eerst drie plaatsen zo klein, dat de onderlinge resultaten bepaalden op welke plek men eindigde. Vierde werd Oosteinde 1, dat overal net wat tekort kwam. Als vijfde en laatste eindigde Larijweg 2, dat  de sportiviteitsprijs kreeg, omdat zij, ondanks flink wat doelpunten tegen, niet mopperden, maar gezellig mee bleven doen, en regelmatig alle dames in de strijd wierpen.

Prijsuitreiking

Daarna de prijsuitreiking, waarbij nog even stilgestaan werd bij het afscheid van de man die 25 jaar lang de klok bediend had en het nu wel genoeg vond. Ook een van de scheidsrechters vierde zijn 25-jarige aanwezigheid, maar deze gaat volgend jaar gewoon weer door. De avond werd afgesloten met een ondertussen beroemd wordende veiling van de overgebleven cadeaus van de loterij. Met hulde aan de grote vrijgevigheid van de middenstand, die dit alles mogelijk maakt. Tot in de late uurtjes werden alle gewonnen prijzen gevierd.

Reacties