ZKC’19 bindt nu ook Apeldoorn aan de zegekar

Zuidwolde –  In een bloedstollende wedstrijd heeft ZKC’19 vandaag gewonnen van Apeldoorn: 24-23. Het was pas de tweede zege dit zaalseizoen, maar o zo belangrijk.

Apeldoorn wist het tot dusver al haar tegenstanders moeilijk te maken, dus de K.J. van Dijk-formatie wist dat ze aan de bak moest. Vanaf het begin werd duidelijk dat Apeldoorn beschikte over lange, fysieke heren en dit zorgde ervoor dat de ZKC-heren moesten strijden voor elke bal. Hessel Kruit en Hielke Oostveen blonken hierin uit waardoor ZKC’19 tot goede kansen kon komen. Door doelpunten van Tom Rijstenberg, Anouk Spijker en Kristian Krikken kwam ZKC’19 in de beginfase tot een kleine voorsprong. Echter was deze voorsprong van korte duur. Apeldoorn kwam terug tot 3-3 en vanaf toen was het een gelijk opgaande strijd. Werd er gescoord door de ene ploeg, dan kwam de ander meteen weer met een antwoord. Dit beeld herhaalde zich tot aan de stand van 7-7. In deze fase leek Apeldoorn meer grip op de wedstijd te krijgen en ontstond er een gat van 3 in het voordeel van de Apeldoorners (8-11). Door twee treffers van Tom Rijstenberg kon ZKC’19 vlak voor rust nog weer bij Apeldoorn aanhaken. Ruststand 12-12.

Tevreden

Trainer/coach Martin Kamphuis gaf in de rust aan tevreden te zijn met het vertoonde spel. Dit moest worden hervat, want op deze wijze zou het zeker mogelijk zijn om de punten in eigen huis te houden.

Ook na rust deden de ploegen, qua score, niet veel voor elkaar onder. Tot aan 15-15 ging het gelijk op, maar daarna was het ZKC’19 dat de leiding pakte. Fraaie doelpunten van Kristian Krikken brachten de ZKC’ers op een 20-17 voorsprong. Toen het gat op een gegeven moment vergroot werd naar vier doelpunten (24-20) leek de wedstrijd gespeeld, maar dit mocht niet zo zijn. ZKC’19 probeerde met lange aanvallen de tijd te doden, maar lieten het scoren achterwege. Apeldoorn profiteerde hiervan waardoor er een spannende eindfase aanbrak. Met nog anderhalve minuut op de klok stond het 24-23 in het voordeel van ZKC’19 en maakte de verdediging van ZKC’19 zich op voor een laatste aanval van de Apeldoorners. De bal wist het aanvalsvak van Apeldoorn echter niet meer te bereiken, waarop scheidsrechter Riejander Deen de wedstrijd affloot.

Doelpuntenmakers: Tom Rijstenberg negen, Kristian Krikken zeven, Elske Oord drie, Anouk Spijker twee, Marlieke Krikken twee en Melissa Rijstenberg een.

Volgende week ontvangt ZKC’19 om 14.35 het ontzettend fysieke Phoenix. In Zoetermeer liepen de gemoederen hoog op, dus ZKC’19 zal erop gebrand zijn om deze wedstrijd te winnen.