Belangrijke eerste zege voor ZKC’19

Zuidwolde – De korfbalploeg van ZKC’19 heeft vanmiddag een uiterst belangrijke zege geboekt op Apollo in Heerhugowaard. Het was misschien wel de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Ook  Apollo wist nog nul punten te behalen.

De spanning was meteen te voelen, waardoor ZKC’19 werd overrompeld in de eerste minuten: 5-0. Toen de scherpte bleek te zijn gekomen ging het gelijker op. Door doelpunten van Marlieke Krikken, Tom Rijstenberg, Anouk Spijker en Kristian Krikken kon een 6-1 achterstand worden verkleind tot 6-5. Het overige deel van de eerste helft was een periode van weinig beleving die een aantal doelpunten voortbracht. Er werd met een 10-7 stand gerust: wederom een laag doelpuntenaantal voor de Zuidwoldigers.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat de goede aanvallen met soms wel vier kansen beloond moesten worden om zo het goede gevoel te krijgen dat nodig is om de wedstrijd te winnen. Dit werd perfect uitgevoerd in de tweede helft. vijf achtereenvolgende afstandstreffers van Marlieke & Kristian Krikken en Melissa Rijstenberg werd het van 10-7 binnen no-time 10-12: de eerste voorsprong was een feit. De daarop volgende minuten leverden een iets gelijkwaardiger spelbeeld. Marlieke en Kristian Krikken brachten met beide twee doelpunten de stand op 13-17.

Doelpuntrijk

Apollo antwoordde met een doelpuntrijke periode vanuit hun kant waardoor het verschil werd verkleind tot 18-19. In de eindfase was het belangrijk voor ZKC’19 om de scorende spelers uit te spelen. Dit lukte doordat de steunende spelers dit perfect deden. Hessel Kruit, Maarten Feenstra, Hielke Oostveen, Anouk Spijker en Elske Oord wisten de aanvallers keer op keer een goede assist te geven waardoor een collectief ZKC’19 vol passie de eindstrijd aanging.

Door vier strafworpen in vier aanvallen gaf Apollo een aantal makkelijke doelpunten weg. In de laatste seconden van de wedstrijd, bij de stand van 24-24 kregen de Zuidwoldigers een uiterst belangrijke aanval. Niet alleen kon de wedstrijd gewonnen worden, maar ook konden twee van de belangrijkste punten van het seizoen behaald worden die wel eens cruciaal kunnen zijn in de strijd om handhaving in de eerste klasse A. Een afvallende bal viel in de handen van Tom Rijstenberg die met nog twintig seconden op de klok een schot loste: 24-25. De laatste seconden waren te weinig voor Apollo om nog iets te proberen, waardoor de winst binnen was.

Volgende week speelt ZKC’19 wederom een belangrijk duel tegen de gedeeld nummer 6 van de poule: Apeldoorn. De roodzwarten zullen deze stijgende lijn door moeten trekken om zo meer kansen op handhaving te krijgen.

Treffers van Marlieke 7, Elske 1, Anouk 2, Melissa 2, Tom 6 en Kristian 7.