Eerste finalisten zaalvoetbaltoernooi Ruinerwold bekend

Foto: Eigen foto

Ruinerwold – De eerste voorronde van het jaarlijks terugkerende stratenzaalvoetbaltoernooi in Ruinerwold zit er weer op. ‘Op ons jubileumjaar (de 25e keer) hadden we wat meer aanmeldingen verwacht dan vorige jaren. Helaas viel het deelnemersveld wat tegen’, aldus de organisatie.

Vijf stratenteams namen het afgelopen zaterdagavond tegen elkaar op om een ticket te bemachtigen voor de finaleavond op zaterdag 26 januari. Ondanks maar vijf teams was het een hele geslaagde avond met veel toeschouwers, goed en spannend voetbal en gezelligheid tot in de laatste uurtjes.

Oosteinde 1 werd met goed verzorgd zaalvoetbal eerste door alle vier de wedstrijden te winnen. Tweede werd Buddingestraat, die wat start problemen hadden, maar daarna twee wedstrijden wisten te winnen en daarmee 6 punten behaalden.

Zeer spannend

De strijd om de derde plek met recht op de finaleavond was tot de laatste minuten zeer spannend. Larijweg 1 was al uitgespeeld met vier punten en Bosma/Nysinghweg kon gelijk komen, maar moesten dan wel winnen van Dijkhuizen. En dat deden ze met liefst 7-1.

En toen werd het rekenen voor de organisatie. Het doelsaldo was precies gelijk en het daarna doorslaggevende onderlinge resultaat bleek ook gelijk te zijn. Uiteindelijk werd Bosma/Nysinghweg 3e  omdat de ploeg twee doelpunten meer gescoord had dan Larijweg 1, dat ondanks hun goede voetbal daardoor vierde werd en dus niet door ging. Ook Dijkhuizen ging niet door, omdat zij als laatste eindigden, maar wel met opgeheven hoofd. Zij begonnen met een overwinning, maar verloren de andere drie wedstrijden met minimale verschillen. Op naar de volgende voorronde op zaterdagavond 19 januari.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen