Snertloop Zuidwolde overmacht voor HAC’63

Winnaar bij de heren in 2019.
Foto: Antien vd Vegt

Zuidwolde – Afgelopen zaterdag was er weer de 40e snertloop in Zuidwolde georganiseerd door de voetvalvereniging ZZVV. Onder zware omstandigheden werd er 5 en 10 km gelopen.
HAC atleet Marnix Prins kwam bij de 5 KM jongens al eerste over de streep in een tijd van 23.11 min en een ruime voorsprong op nummer twee.
Ook Marielle Lensen stond op de hoogtste plek ze raffelde de 5 km bij de meisjes in een tijd 24.39 min.
Bij de 5 kilometer heren kwam Ephrem Been van HAC 63 als eerste over de streep. Hij had na de start meteen al een flinke voorsprong op de nummer twee en liep de wedstrijd, die grotendeels onverhard was, uit in 19 minuten. Jeroen-Pieter van der Vliet volgde op de tweede plaats in een tijd van 20.35 min.
Een spannende eindstrijd bij de dames 5 kilometer. De oudere zus van Marnix; Laura Prins werd knap tweede in een tijd van 23.08 min en dicht achter nummer een Mirte Wegman (23.03).

Wintersport

Bij de 10 km heren was het een HAC-onderonsje. Het was een spannende strijd. Aard van der Vinne won met overmacht in een tijd van 38.03 min. Gevolgd door Bert Karsies 38.30 min en op de 3e plaats Jeroen Thalen in 39.04 min.
De vorm van Hac atleet Antien van der Vegt is weer helemaal terug. Ze is net terug van een wintersportvakantie en werd knap eerste op de 10 km dames in een tijd van 47.49 min. Wil-Inge Hulzebos ook HAC atleet, wonende in Zuidwolde, werd derde in een prachtige tijd van 51.35 min.

Apeldoorn

HAC 63 atleet Dave Hulzebos uit Zuidwolde reisde af voor een indoorwedstrijd naar het Omnisport stadion in Apeldoorn. Hij had zich ingeschreven om de 1500 meter te lopen. Bijna 10 jaar geleden heeft hij zijn laatste indoorwedstrijd gelopen. In een sterk deelnemers veld van bijna 60 in vijf series kon hij zich knap staande houden. Het eerste gedeelte van de wedstrijd liep niet volgens plan maar het tweede gedeelte liep hij erg lekker. Hij kwam in een tijd van 4.23.41 min over de eindstreep en dat betekende een PR.

Reacties