Hoe ZZVV naar de halve finale ging (en Vitesse’63 net niet)

Dedemsvaart – ZZVV heeft de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi bereikt. Net als in de voorronde moest het een ploeg op doelsaldo voor laten gaan voor de eerste plek. Dat was in Dedemsvaart verrassend genoeg niet favoriet HZVV maar EMMS. Zaterdag speelt ZZVV in een loodzware poule in Zwartemeer voor een plek in de finale of tussenronde.

ZZVV – Vitesse’63

De wedstrijd begon spectaculair want na drie minuten hadden beide ploegen al een bal achter de vijandelijke doelman liggen. Sander van Dijk bracht de ploeg uit Koekange op voorsprong. Zijn naam was net omgeroepen toen Joël Huiskes ZZVV al weer langszij bracht. In het vervolg van de wedstrijd was het niveau niet al te hoog en gebeurde er ook niet veel. In de laatste seconde werd de paal nog geraakt door Huiskes waardoor er bijna nog drie punten werden gepakt, het bleef echter bij één. Een terechte uitslag.

ZZVV – Raptim

Een driepunter was een must voor ZZVV na het gelijke spel in de eerste wedstrijd. Raptim won al zijn wedstrijden in de voorronde en was op papier dus een zware tegenstander. Gedurende de avond bleek de ploeg uit Coevorden echter over weinig stootkracht te beschikken. Na een kwartier spelen kwam ZZVV op voorsprong door een schot in de korte hoek van Huiskes. Even later kwam de ploeg met een man meer te staan en net als in de voorronde werd dit goed uitgespeeld. Martijn Reinink schoot de bal hard in de bovenhoek. De zege kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar.

Vitesse’63 – EMMS

EMMS liet tegen Vitesse’63 zien dat de wedstrijd tegen HZVV geen incident was. De ploeg ging goed om met de kansen en door doelpunt van Jordi van der Heyden en twee keer Kosse deed de ploeg goede zaken met betrekking tot het doelsaldo. Vitesse’63 ging slecht om met de kansen die het creëerde waardoor de vierdeklasser een slechte uitgangspositie had voor de laatste twee wedstrijden.

ZZVV – EMMS

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Kosse weer eens raak schoot. Een snelle achterstand voor ZZVV dat gedurende de avond steeds beter ging spelen en tegen EMMS ook goed zaalvoetbal liet zien. Juist daarom was het even slikken toen Van der Heyden na tien minuten de 2-0 voor EMMS op het bord zette. ZZVV gaf echter niet op, waarschuwde met een schot van Bram Otten tegen de onderkant van de lat. Diezelfde Otten was met zijn volgende poging wel trefzeker, hij schoot hard diagonaal raak. Uiteindelijk zouden ook in deze wedstrijd de punten gedeeld worden. Vijf minuten voor tijd schoot Sander Hartman de bal via de paal net over de lijn. De bal was hard en stuiterde direct het doel weer uit maar gelukkig was de scheidsrechter alert.

Raptim – Vitesse’63

Waar topschutter Jeroen van de Berg in de eerste wedstrijden goed werd verdedigd en zijn sterke been werd afgedekt, was daar in de wedstrijd tegen Raptim niet echt sprake van. Binnen twee minuten had de spits van Vitesse’63 er al twee in liggen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-4 waardoor er hoop bleef voor Vitesse’63. Raptim wist na drie wedstrijden dat het was uitgeschakeld.

HZVV – ZZVV

De laatste wedstrijd voor ZZVV, de derde voor HZVV. Winst was voor ZZVV voldoende voor de volgende ronde. Bij een gelijkspel zou er nog een kleine kans zijn. Ook in deze wedstrijd kwam ZZVV sterk voor de dag. Na zes minuten kwam het na een goede aanval op voorsprong door een doelpunt van Reinink. Daarna zakte ZZVV wat verder in en hield het HZVV vaak van doelgevaar. Mocht er eens een bal niet geblokt worden dan stond Bas Blanken zoals de hele avond goed zijn mannetje. Het lukte HZVV niet om een gat te vinden in de defensie, ook niet toen het met een vijfde veldspeler ging spelen. Anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd werd nog wel de paal geraakt maar dichterbij een treffer kwamen de Hoogeveners niet. Een knappe teamprestatie van ZZVV. Door de overwinning haalde de ploeg in vier wedstrijden acht punten en was het zeker van de volgende ronde.

HZVV – Vitesse’63

Wat volgde was een interessant voetbalgevecht. Al snel bracht Milan Ronkes HZVV op voorsprong door een slim uitgespeelde vrije bal. Toen Alex Zomer na tien minuten de voorsprong verdubbelde leek er niets aan de hand voor HZVV. Niets bleek echter minder waar. Vitesse’63 ging steeds meer risico nemen, haal ruim voor tijd de doelman naar de kant, en speelde twee keer twee minuten tegen drie veldspelers van HZVV door tijdstraffen. De aansluitingstreffer viel pas twee minuten voor tijd toen Lars Heuvelman de bal over de doellijn werkte. Bij een puntendeling zouden beide ploegen het toernooi moeten verlaten en dat scenario kwam bijna uit. In de laatste seconden ramde Bart Jan van Dijk als vliegende keep de bal nog op de lat boven de sterk keepende Tom Willems. HZVV kwam goed weg en gaat als één van de beste nummers drie door naar de halve finale. Voor Vitesse’63 bleek de kwartfinale het eindstation.

Uitslagen poule B

Vitesse’63- ZZVV 1-1; EMMS – HZVV 2-2; ZZVV – Raptim 2-0; Vitesse’63 – EMMS 0-3; Raptim – HZVV 0-3; ZZVV – EMMS 2-2; Raptim – Vitesse’63 1-4; HZVV – ZZVV 0-1; EMMS – Raptim 2-0 en HZVV – Vitesse’63 2-1

Eindstand Poule B

1. EMMS 4-8 (+5); 2. ZZVV 4-8 (+3); 3. HZVV 4-7; 4. Vitesse’63 4-4; 5. Raptim 4-0

In de halve finale speelt ZZVV in de sporthal in Zwartemeer. Tegenstanders zijn dan Hoogeveen (zon), SVBO (zon), VV Emmen en ASVB.