ZZVV en Zuidwolde allebei naar halve finale PWT

Foto:

Zuidwolde – ZZVV en Zuidwolde hebben zich geplaatst voor de halve finale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Beide ploegen werden tweede in hun poule en komen morgenavond dus weer in actie. Vitesse’63 uit Koekange sneuvelde eervol, maar maakte het HZVV het erg lastig. ZZVV won zelfs van de Hoogeveense favorieten.

De kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi stond gisteravond overigens bol van de verrassingen. Naast enkele favorieten als Elim, Noordscheschut, MSC en Hoogeveen zondag werden Gramsbergen, ASVB en EMMS verrassend ook poulewinnaar. CSVC, Weerdinge en Zuidwolde bereikten als nummer twee ook verrassend de halve finale. Opvallend was ook het feit dat Alcides, Emmen, HZVV en Nieuw Buinen met de hakken over de sloot als beste derden de halve finale haalden.

Zesvoudig toernooiwinnaar Hodo werd uitgeschakeld en ook Rolder Boys, Germanicus en Dedemsvaart strandden toch wel onverwacht in de kwartfinale. Het was een spectaculaire kwartfinale met uitpuilende sporthallen, spannende ontknopingen en veel verrassingen. De grootste verrassing was toch wel de zondag derdeklasser EMMS, die in de voorronde als beste derde door ging, maar in de kwartfinale eerste werd en eersteklasser HZVV en derdeklasser ZZVV achter zich hield. ZZVV kwam ook goed voor de dag en versloeg HZVV, dat met de schrik vrij kwam en door een benauwde 2-1 zege op Vitesse ’63 toch de laatste 25 haalde en als derde verder gaat. De topscorers waren Camiel Fidom van MSC, Bjorn Zwikker van Hoogeveen en Frank Fokke van Alcides met zeven treffers.

Man minder

In poule B was EMMS de grote verrassing en werd poulewinnaar voor ZZVV en HZVV. De Hoogeveners werkten een moeizame kwartfinale af en moesten in de laatste wedstrijd van Vitesse ’63 winnen. HZVV kwam met 2-0 voor en speelde de slotfase met een man minder, maar Vitesse kwam niet verder dan een tegendoelpunt. ZZVV en Vitesse speelden eerst met 1-1 tegen elkaar, daarna won ZZVV met 2-0 van Raptim, werd het tegen EMMS 2-2 en wonnen de blauwgelen met 1-0 van HZVV. Vitesse verloor met 3-0 van MMS, won met 4-1 van Raptim en verloor dus nipt van HZVV.

In Hardenberg stak hoofdklasser MSC er met kop en schouders bovenuit en Zuidwolde kon op een straatlengte achterstand als tweede de halve finale bereiken. Dedemsvaart werd zeer onverwacht laatste. Zuidwolde verloor eerst met 2-0 van MSC, maar won daarna van Dedemsvaart (5-2) en Daarlerveen (4-2). Dat met 3-2 van Twedo (zondag) werd verloren, maakte niets meer uit.

Zaterdag gaat het toernooi verder met de halve finale, die vanaf 18.00 uur in vijf hallen wordt gespeeld. De poule-indeling is als volgt:

Angelslo Emmen: Erica, Elim, Weerdinge, Dalen, HZVV.

Dedemsvaart: EMMS, De Weide, CSVC, Titan, Alcides.

Het Activum Hoogeveen: Noordscheschut, Bergentheim, Protos, Zuidwolde, Nieuw Buinen.

Dalen: Gramsbergen, MSC, Beilen, Hoogeveen zaterdag, Drenthina.

Zwartemeer: Hoogeveen zondag, ASVB, ZZVV, SVBO zondag, Emmen.

Alleen de poulewinnaars gaan over naar de finale op zaterdag 5 januari. De nummers twee krijgen woensdag 2 januari nog een kans zich als laatste te plaatsen voor de grote finale.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen