Loon naar werken voor vv Zuidwolde

vv Zuidwolde

Zuidwolde – De voetballers van Zuidwolde hebben vanmiddag hele belangrijke punten gepakt tegen Rolder Boys. Er werd met 2-1 gewonnen. De wedstrijd leek te eindigen in 1-1, echter in de slotfase knalde Steven Berghuis Zuidwolde naar een niet meer verwachte maar wel zeer belangrijke 2-1 zege.

De dienstdoende scheidsrechter Lemstra liet vijf minuten naspelen. Het werden vijf zinderende minuten, die Zuidwolde uiteindelijk goed door kwam. Hoewel Rolder Boys wat makkelijker speelde en misschien daardoor ook wel meer verdiend had, moet gezegd worden dat Zuidwolde gaandeweg de 2e helft steeds vaker de duels won. Op basis van wilskracht en duelkracht kreeg Zuidwolde uiteindelijk “loon naar werken”.

Man en macht

De vrijwilligers van de vv Zuidwolde hadden er op de zondagochtend met man en macht alles aan gedaan om de wedstrijdmat sneeuwvrij te krijgen. Nagenoeg precies op tijd was de mat wedstrijdgereed. De wedstrijd werd een half uur verlaat, met als aanvangstijdstip 14.30 uur.

De mogelijkheden in de 1e helft waren voor beide teams op de vingers van één hand te tellen. Mede door de slechte tot matige weersomstandigheden (grijs, grauw, nat en koud) was het ook bepaald geen pretje om te voetballen. In het begin van de wedstrijd kreeg Steven Berghuis een kleine kans, doch wist het net niet te vinden. Gaandeweg de 1e helft kwam Rolder Boys beter in de wedstrijd en leek het een kwestie van tijd dat Rolder Boys zou gaan scoren. Zover kwam het echter niet. In de verdediging stonden met name Mark van de Beld, doelman Sjors van der Weide en Bas Hempen bij vlagen sterk te verdedigen. Gerust werd dan ook met een 0-0 stand.

Enerverend

In de 2e helft verving Chiel Dekker spits Joris de Roo, waarbij Bas Hempen de spitspositie van Joris de Roo overnam en Chiel Dekker de linkerverdedigerpositie van Bas Hempen op zich nam. Een tactische wissel van coaches Bas Bijen en Gerald Kreuze, die zich in de 2e helft ten voordele van Zuidwolde terugbetaalde. Aanvankelijk leek Rolder Boys de ingezette lijn van de 1e helft voort te zetten en trachtten de Noorddrenten een forcering door te voeren.

Zuidwolde kwam in het begin van de 2e helft een paar maal goed weg en o.a. de ingebrachte Chiel Dekker had een zeer belangrijke interceptie om een goal van Rolder Boys te voorkomen. In de 54e minuut kwam Zuidwolde min of meer plotsklaps op een 1-0 voorsprong. Rolder Boys verdedigde terug op doelman Michel Bakker, die vervolgens te nonchalant/lankmoedig dacht de bal naar voren te kunnen knallen. Hij rekende echter “buiten de waard” en op het moment van uithalen blokte Bas Hempen vakkundig deze bal, waarna de bal in de kluts vervolgens in de goal van Rolder Boys viel. Feitelijk een goal uit het niets, die echter wel degelijk telde (1-0).

Op jacht

RolderBoys antwoordde op deze achterstand met het inbrengen van de potige Janko Dekker en Gilles Laernoes. De druk op de vesting van Zuidwolde-doelman Sjors van der Weide werd vergroot en in de 65e minuut leek de gelijkmaker te vallen. De mee opgekomen verdediger Niels Stoffers kreeg op dat moment op pakweg 5 meter van de goal een 100%-kans. Zijn inzet ging echter over de goal. Vervolgens waren er over en weer kansen, maar gescoord werd er aanvankelijk niet.

Zuidwolde begon steeds vaker de duels te winnen en leek daardoor de wedstrijd ook te gaan winnen. Rolder Boys bleef goed voetballen en werd in de 81e minuut beloond met een prima gelijkmaker (kopbal) van Jasper Kroon (1-1). Dit leek ook de eindstand te worden, totdat kort voor het einde Steven Berghuis prima vrijgespeeld werd door Sven Cazemier. Met een strak schot verschalkte hij uiteindelijk doelman Michel Bakker (2-1). In een hectische slotfase kregen beide teams nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 2-1.

Opstelling Zuidwolde: Sjors v.d. Weide, Mark v.d. Beld, Bas Hempen, Cedric Jansen, Martijn Spijkerman, Bastin Steenbergen(Sven Cazemier),Stefan Liezen, Mathijs Steenbergen, Stef Raben, Steven Berghuis, Joris de Roo(Chiel Dekker). Man van de wedstrijd: Mark van de Beld.