ZKC’19 verliest belangrijke punten tegen Wêz Handich

Zuidwolde – De korfbalploeg van ZKC’19 heeft vandaag een belangrijke nederlaag geleden tegen Wêz Handich. Het werd 23-16. Voorafgaand aan deze wedstrijd wist ZKC dat Wez Handich het net als de thuisploeg lastig zou krijgen in deze poule. In tegenstelling tot ZKC’19 wisten zij wel al twee punten te bemachtigen tegen Phoenix. Het was dus belangrijk om vandaag te winnen zodat het gat met Wez Handich niet vier punten zou worden.

De wedstrijd begon met een voorsprong voor Zkc’19, middels een strafworp van Tom Rijstenberg. Wez Handich kwam meteen op gelijke hoogte en tot aan 3-3 ging het gelijk op. Zkc’19 pakte nog een keer een voorsprong van 4-3, waarna Wez Handich uit liep tot 4-10. Dit is iets wat Zkc’19 de laatste tijd vaker overkomt. Tot aan de rust kon Zkc’19 er voor zorgen dat het verschil niet nog groter werd. Er werd uiteindelijke gerust met 8-12.

Niet gewonnen

In de rust werd door trainer/coach Martin gezegd dat zijn ploeg feller moesten zijn in de duels en dat Wez Handich hier zeker nog niet gewonnen had. Na de rust werd er meteen 2 keer gescoord door de uitploeg, waardoor het gat weer 6 werd. Na het gat van 6, kon de K.J van Dijk formatie terugkomen tot een verschil van 3. Wat een 15-18 op het scorebord zette. Op deze stand waren er genoeg mogelijkheden om het verschil naar 2 te brengen. Maar na een lange doelpuntloze periode wist de uitploeg te scoren, 15-19. Hierna breidde Wez Handich hun voorsprong uit naar 16-23. De wedstrijd was toen gespeeld. Zkc’19 1 zal met hun koppen bij elkaar moeten zitten om samen het nieuwe jaar goed te starten tegen Apollo uit Heerhugowaard. Deze ploeg heeft ook nog 0 punten, en het is nu echt zaak om te winnen.

Scores ZKC: Kristian Krikken driemaal, Marlieke Krikken eenmaal, Anouk Spijker driemaal, Maikel Vos tweemaal, Tom Rijstenberg eenmaal, Elske Oord tweemaal, Lotte van Middelaar eenmaal, Melissa Rijstenberg zesmaal en Maarten Feenstra eenmaal