KIOS behoudt ongeslagen status in Zoetermeer

Zoetermeer –  Het vlaggenschip van KIOS Ruinerwold moest zondagmiddag aantreden tegen Phoenix uit en in Zoetemeer. Bij voorbaat wist KIOS dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Phoenix is een ervaren en fysieke ploeg. dat bleek ook, maar het werd toch een zege: 26-29.

KIOS begon de wedstrijd in de volgende opstelling. Aanval: Ernst Kuik, Ramon Karsten, Janita Zantinge en Marlissa Noord. Verdediging: Luco Zantinge, Patrick Roelevink, Janneke de Lange en Daniek van der Wal. De ploeg begon de eerste minuten niet al te scherp. Aantal keren snel bal verlies en verdedigend er niet bij, resulteerde in een tussenstand van 4-1. Maar KIOS rechtte de rug. Het baltempo ging omhoog en er ontstonden goede kansen. De scherpte was er weer en KIOS kwam gelijk door doelpunten van Ramon en Patrick. 4-4. KIOS ging door en pakte snel een voorsprong van 4 punten. 4-8. Maar Phoenix gaf zich nog lang niet over. Ditmaal rechten zij de rug en kwamen weer langszij: 8-8. Dit was de laatste keer dat Phoenix naast KIOS kwam. KIOS speelde goed, pakte veel ballen en schoot goed af. Voornamelijk Patrick Roelevink. Die in de basis startte vanwege blessures. En die dit zeer verdienstelijk deed. Met 5 doelpunten in de eerste helft. KIOS bouwde de voorsprong uit naar 11-17.

Tweede helft

KIOS moest de tweede helft zo door gaan en meteen laten zien dat er niks meer te halen viel voor Phoenix. Helaas lukte dit niet helemaal. Phoenix bleef op de bagagedrager zitten. Waarbij steeds de voorsprong voor KIOS van 4 punten. (14-18, 16-20, 18-22 en 20-24) Zoals te zien deden de ploegen weinig aan elkaar onder. Helaas viel op dit moment Marlissa geblesseerd uit. Zij werd vervangen door Iris van de Belt. In de volgende periode drukte KIOS door naar een tussenstand van 21-28. Je zou denken wedstrijd klaar, punten binnen, maar er stond nog een kleine 10 min op klok en Phoenix gaf nog steeds niet op. KIOS speelde de aanvallen niet al te goed uit. En Phoenix scoorde van zeer verre afstand dit resulteerde in een tussenstand van 26-28. Met nog 3 minuten te spelen. Was alles nog mogelijk. Maar aanvoerder Luco Zantinge maakte aan alle onzekerheid een einde door te scoren met nog minder dan 1 min op de klok. Dit was dan ook het laaste doelpunt. 26-29.

Door deze overwinning blijft KIOS ongeslagen boven aan de ranglijst samen met ASVD uit dronten. Dit is de volgende tegenstander van KIOS. Deze wedstrijd word gespeeld op zaterdag 15 december om 18:30 in Ruinerwold.
Doelpunten: Janita Zantinge 6x, Patrick Roelevink 6x, Luco Zantinge 5x, Ramon Karsten 5x, Ernst Kuik 3x, Daniek vd Wal 2x,Janneke de Lange 1x, Iris vd Belt 1x