ZKC’19 lijdt zware nederlaag in Ermelo

Ermelo – De jonge KJ van Dijk formatie van ZKC’19 vertrok zaterdag vanuit het altijd prachtige Zuidwolde naar Ermelo. Na het verlies van vorige week tegen KIOS (24-27), stond nu Dindoa op het programma. Zij hadden ook nog nul punten en waren daarom dus ook gebrand om punten te pakken. Het werd een zeperd voor ZKC.

ZKC ’19 startte in de aanval met Marlieke Krikken, Melissa Rijstenberg, Hielke Oostveen en Tom Rijstenberg. In dit vak werd al snel een vrije bal benut door Marlieke Krikken (0-1). Het verdedigingsvak bestond uit: Anouk Spijker, Elske Oord, Kristian Krikken en Maikel Vos. Dit vak kreeg er vrijwel ook meteen één tegen waardoor het 1-1 werd. Zowel verdedigend als aanvallend ontbrak bij ZKC de scherpte. Binnen enkele minuten stond ZKC ’19  5-1 achter. Door schoten van Maikel Vos en Melissa Rijstenberg wist ZKC nog even aan te haken, maar de stand liep al gauw uit naar 13-8. Vlak voor rust kwam Hessel Kruit binnen de lijnen voor Hielke Oostveen, hierna wist ZKC het gat met 1 punt te verkleinen tot 15-11. Dit was tevens de ruststand.

Terugkomen

Na rust wist Kristian Krikken met een mooi afstand schot de stand op 15-12 te brengen. ZKC leek wat terug te komen in de wedstrijd, maar dit was van korte duur. Met 8 tegen treffers van Dindoa op rij was de wedstrijd gespeeld (23-12). Het geloof in een overwinning leek op dat moment ver weg en dit was terug te zien in het spel, er werd niet meer voor ballen gevochten wat resulteerde in korte aanvallen met weinig rebounds. ZKC wist nog enkele keren de korf te vinden, maar het gat was al té groot om nog in de buurt te komen. Eindstand: 32-19.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Wêz Handich op het programma. Op het veld wist ZKC hier van te winnen, dus in de zaal hoopt ZKC hier dan ook punten te pakken. Deze zijn hard nodig voor lijfsbehoud in de 1e klasse.

Doelpuntemakers: Marlieke Krikken driemaal, Mikeal Vos eenmaal, Melissa Rijstenberg viermaal, Kristian Krikken vijfmaal, Tom Rijstenberg driemaal, Elske Oord eenmaal, Hessel Kruit eenmaal en Anouk Spijker eenmaal