ZZVV verspeelt twee punten tegen Bant

Foto:

Zuidwolde – ZZVV is ook in de vijfde thuiswedstrijd van dit seizoen er niet in geslaagd drie punten te pakken. Tegen laagvlieger Bant kwam de ploeg twee keer op voorsprong, maar gaf het die net zo vaak weg. Het kreeg ook genoeg kansen op een derde treffer maar de bal wilde er niet meer in.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Na twee minuten kwam de eerste waarschuwing al toen Sander Hartman van twintig meter uit kon halen. Het schot van de middenvelder verdween over het doel van Jelmer Bouma. Diezelfde Bouma was vijf minuten later kansloos op een inzet van Janou van Veen. De linksbuiten kwam vanaf de vleugel naar binnen en schoot de bal ruim van buiten de zestien hoog en hard in de korte hoek.

Wapenfeit

Een vrije bal van Dirk Jan Doornbos was lange tijd het enige wapenfeit van de gasten uit de polder. Jelle Verburg redde bekwaam op de inzet van de middenvelder. ZZVV voetbalden een aantal kansen bij elkaar in het restant van de eerste helft, maar de pogingen misten of kracht of de juiste richting. Tien minuten voor rust kreeg de ploeg daarvoor de deksel op de neus. Een voorzet van de rechterkant vloog over alle Zuidwoldigers heen en werd bij de tweede paal binnengekopt door de vrijstaande Ferdy Timmer. Vlak na de gelijkmaker had Nick Vredenborg de thuisploeg weer op voorsprong kunnen zetten. Na een mooi wippertje van Sander Hartman lepelde hij de bal over de doelman, de inzet viel echter op de lat en verdween daarna over de achterlijn.

Binnentikken

Ook na rust waren de meeste kansen voor ZZVV. Een eerste schot van Vredenborg werd goed gekeerd door Bouma en Van Veen kon een scherpe bal net niet binnentikken. Verburg zorgde er aan de andere kant voor dat het gelijk bleef door topscorer Johan Kramer van het scoren te houden. De voorsprong voor de thuisploeg kwam er na tien minuten spelen in de tweede helft. Een voorzet werd in een volle zestien goed terug gekopt door de sterk ingevallen Marco Kikkert. Janou van Veen was de meest attente voor het doel waardoor de jongeling met het hoofd zijn tweede doelpunt van de middag kon maken.

Lang kon ZZVV niet genieten van de voorsprong want amper drie minuten later lag de bal al weer achter Verburg. Er werd te veel ruimte weggegeven waarna de gasten aan de rechterkant Max Bouma vrijspeelden. De inzet van Bouma was precies goed want via de binnenkant van de paal ging de bal over de lijn. Met nog een half uur te spelen was er nog tijd genoeg voor ZZVV om op zoek te gaan naar een derde treffer. Dat deed de ploeg ook maar het kreeg de bal niet meer achter doelman Bouma. Een kopbal van Vos ging via een hand van de doelman tegen de lat. Kikkert stuitte op Bouma en schoot voorlangs en de ingevallen Julian Hoorn kreeg de bal, vrijstaand in de zestien, er ook niet in.

Opstelling ZZVV: Verburg; Van den Boomen (46. Kikkert), Vos, Mulder, Drent; Hartman, Reinink, Dijkstra; Vredenborg (78. Bulthuis), Otten (76. Hoorn), Van Veen.

Reacties