Kios Ruinerwold klaar voor zaalseizoen

Foto:

Ruinerwold – De eerste voorbereidingen voor het zaalseizoen zitten er weer op voor de selectie van Kios. Na een prima veldseizoen in de Overgangsklasse voor Kios 1 en eerste klasse voor Kios 2 mogen beide ploegen nu weer binnen hun kunsten vertonen. Het nieuwe trainers trio heeft het attractieve spel van Kios door ontwikkeld en ook verdedigend is en wordt nog flink gesleuteld.

Kios 2 start na het kampioensjaar van vorig seizoen ook in de zaal in de 1ste klasse. Een klasse waar het vind dat het in hoort en op het veld heeft bewezen dat het het niveau ook aan kan. Echter, de zaal moet er uit een iets ander vaatje getapt worden, want het tempo binnen ligt vaak hoger. De voorbereiding verliep prima. Er werd gewonnen van Dos A2 (Hoofdklasse aspiranten) en tweemaal gelijk gespeeld tegen CSL 2 en Heerenveen 2 (beide 1ste klasse). Met het tempo had het geen moeite, maar de afronding liet her en der wat te wensen over. Het is voor trainer Klaas Jan Slomp zoeken naar koppels, wellicht dat wat invloed heeft gehad.

Niet onaardig

Kios 2 start zondag (14.00 uur) tegen Groen Geel 3. Een relatief onbekende tegenstander, maar de selectie van Groen Geel speelt op hoofdklasse niveau en vaak is dan het derde niet onaardig, omdat daar de afvallers van de selectie in zitten die over het algemeen wel een balletje kunnen gooien. In ieder geval een uitdaging voor Kios 2.

Om 15.30 uur start zondag Kios 1. Ook dit seizoen speelt het met de schotklok en dat zorgt natuurlijk voor een hogere attractieve waarde. Voor Kios 1 een redelijke voorbereiding. Er werd goed gewonnen van Dos A1 (topklasse aspiranten), goed verloren van CSL 1 (1ste klasse) en het bood goed tegenstand tegen Heerenveen 1 (Overgangsklasse).

Kios 1 opent het seizoen tegen niemand minder dan Wez Handich 1. De bekenden uit Rottevalle zijn altijd welkome gasten in Ruinerwold. Kios en Wez Handich zorgen altijd voor leuke wedstrijd. Vorig seizoen werd deze nog in de allerlaatste seconde beslist in het voordeel van de Spekbraanders. Janneke de Lange maakte destijds de buzzerbeater. Maar goed, Wez Handich heeft zich versterkt en ook een oudgediende deed zijn terugkeer naar lang blessureleed.

Kios 1 wil zijn lijn van het veld doorzetten naar de zaal. Dan niet naar de punten gekeken, maar puur naar het spel. Daarnaast kan Kios 1 zijn hogere niveau-ervaringen van de veldcompetitie meenemen naar de zaal om tegenstanders zijn wil op te laten leggen. Of dat lukt? We gaan het meemaken aanstaande zondag.

Zondag om 11.30 uur speelt Kios 4 de streekderby tegen Moedig Voorwaarts 1. Om 12.45 uur start Kios 3 tegen het altijd lastige WSS 3 uit Oude Pekela. Het zou super mooi zijn als Kios 3 zijn goede lijn van het veld mee kan nemen naar de zaal.

Reacties