ZKC’19 leidt eerste nederlaag op het veld

Roden – Op een snikhete zaterdagmiddag in Roden trad de K.J. van Dijk-formatie aan tegen de nummer vier van de competitie. Noordenveld begon met 4 punten aan de wedstrijd, waar ZKC’19 met 10 punten nog kon spreken van een ongeslagen status.

Toch werd ZKC nogal overrompeld in de eerste minuten, na de 1-1 van Melissa Rijstenberg schoot Noordenveld door naar 4-1. Aan beide kanten werden de duels onder de korf niet geschuwd, dit leidde tot veelvuldig optreden van scheidsrechter J.C. Vries: via een stip kwamen de Zuidwoldigers weer tot 1 punt verschil. Hielke Oostveen maakte ondertussen plaats voor Adriaan Dusee.

Waar Noordenveld zichzelf beloonde met het afronden van kansen, daalde het percentage van de ZKC’ers flink. De kleedkamers werden opgezocht bij een 10-7 ruststand.

Kleine kans

Na rust benutte Adriaan Dusee een kleine kans, dit was een boost die nodig was. Het vak met Maarten Feenstra, Kristian Krikken, Anouk Spijker en Marlieke Krikken kwam tot veel schoten maar de beloning bleek uit. Noordenveld brak de verdediging van ZKC open met veel lange lijnen en wist uit te lopen tot 15-11. Met nog minder dan 10 minuten te spelen leken de roodhemden het weer op te pakken: via een afstandsschot van Kristian Krikken, een stip van Maarten Feenstra en wederom een kleine kans door Adriaan kroop ZKC’19 weer terug naar 15-14. De scherpte die de hele wedstrijd al ontbrak aan Zuidwoldiger zijde werd in de laatste minuut afgestraft: eindstand: 16-14

Deze wedstrijd zet ZKC’19 weer met beide voeten op de grond, een hoger rendement is vereist om meer doelpunten te scoren dan de tegenstander. Zondag 28 oktober staat de laatste veldwedstrijd op het programma. ZKC’19 treedt dan om 14.30 uur in De Knipe aan tegen Kinea.

Doelpuntenmakers: Maarten Feenstra (5x, waaronder 3 stippen Marlieke Krikken), Melissa Rijstenberg (3x), Adriaan Dusee (3x), Kristian Krikken (2x) en Elske (1x)