KIOS pakt tweede overwinning dit seizoen

Foto: hans s Foter CC BY-ND

Oostwold/Ruinerwold – Vanmiddag moest KIOS 1 aantreden in Oostwold tegen OWK 1. OWK is een oude bekende van de Spekbraanders, maar een ploeg waar KIOS het altijd lastig tegen heeft. OWK heeft een paar goede schutters en veel lengte aan dames zijde. Dit is een kracht van OWK, maar heeft ook tegelijk zijn zwaktes. KIOS won met 15-19.

Eén van de schutters aan Oostwoldse zijde liet gelijk van zich horen. Met 2 minuten te hebben gespeeld, pakte OWK de voorsprong. KIOS pareerde vrij snel en nam via een vrije bal van Janita Zantinge de leiding over. Clean verdedigen was het devies van trainer Christian Lucas. De vrije ballen van OWK worden doorgaans zeer effectief afgeschoten. Waar de lengte van de thuisploeg er was, werd door KIOS zeer goed op gespeeld. Janneke de Lange en Daniek v.d. Wal liepen hier erg goed op en mede daardoor kon KIOS zijn voorsprong uitbouwen naar 2-4. Echter, lieten de schutters weer van zich spreken en deden dat zeer fortuinlijk van heel ver. 3 doelpunten op rij binnen 1.30 minuten gaf OWK weer de voorsprong, 5-4. De Eismann/Ensing equipe creëerde ontzettend veel kansen. De afronding liet hier en daar te wensen over, maar als het dan heel even gaat kon KIOS ook gelijk weer gas geven op het scorebord. 4 doelpunten door Janneke de Lange en Janita Zantinge samen brachten KIOS weer erop en erover, 6-9. Het was jammer dat 2 minuten voor tijd OWK nog 2 maal de korf wist te vinden. Daardoor gingen beide ploegen met een verschil van 1 de rust in, 8-9.

Verdedigend

KIOS had het betere van het spel. Het was sterk in de aanvallende rebounds en stond verdedigend aardig zijn mannetje. In de tweede helft hetzelfde beeld. Veel kansen aan Ruinerwoldse zijde. Gelijk lieten Jurgen Lucas, die in de basis begon op de plek van Martijn Ziel, en Janita Zantinge weer van zich horen (8-11). Op 10-11 had KIOS een flow te pakken. Snel spel en verdedigend de pot goed dicht, bracht KIOS in de gelegenheid om 4 keer op rij te scoren. Met 10-15 had het volledig de controle halverwege de tweede helft. Echter, gooiden de Groningers er nog een keer flink de kop er tegen in en deed het kunstje van KIOS na. 4 doelpunten op rij zorgden ervoor dat de slotfase toch nog spannend werd. Met het inbrengen van Martijn Ziel en Hilde Tabak voor Ramon Karsten en Marlissa Noord probeerde het meer aanvallende impuls te geven. Dit zorgde ervoor dat Janneke de Lange en Ernst Kuik de beslissende goals konden maken. OWK kwam nog terug tot 15-17, maar nog twee doelpunten van Janneke de Lange en Daniek v.d. Wal gaven de genadeslag en zorgden dat de Spekbraanders de punten met een eindstand van 15-19 mee naar huis konden nemen.

Een belangrijke overwinning voor KIOS 1. Het moet zich met 4 andere ploegen in mengen om lijfsbehoud te forceren. En dat kan als je wedstrijden tegen 1 van deze 4 weet te winnen.

KIOS 2

KIOS 2 domineerde in de wedstrijd voorafgaand aan KIOS 1 tegen OWK 2. Goed spel en sterk verdedigend werk zorgden ervoor dat de ploeg van Klaas Jan Slomp de 2 punten mee kon nemen. Het vermelden waard is dat Susanne Koeling een paar minuten voor tijd haar publiekswissel kreeg. Door deze overwinning doet KIOS 2 goed mee als promovendus in de 1ste klasse. De Ensing/Eismann equipe bezit knap de tweede plek.

Doelpunten KIOS 1: Janneke de Lange 5x, Daniek v.d. Wal en Janita Zantinge beide 4x, Ernst Kuik 3x, Jurgen Lucas 2x en Luco Zantinge 1x

Reacties