ZKC’19 behoudt koppositie na zege op Koru

ZKC'19.
ZKC'19.

Zuidwolde – Op een zonnige zondagmiddag kregen de Zuidwoldigers Koru uit Uffelte op bezoek. Op papier is ZKC’19 de sterkste ploeg, die strijdt om de titel in de 2e klasse. Maar ook tijdens wedstrijden die eenvoudiger lijken, zal ZKC’19 haar kwaliteiten moeten laten zien. dat deed d eploeg met een 25-10 zege.

De roodzwarten hebben deze wedstrijd geen achterstand gekend. Echter was het niveau van de spelers in de beginfase van de wedstrijd onder de maat, wat resulteerde in scores als 1-0, 1-1, 2-1 en 2-2. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de K.J van Dijk formatie beter in haar spel. Er werden mooie aanvallen gecreëerd, waarbij ZKC’19 gretig gebruik maakte van de overtredingen van Koru. Deze overtredingen werden vaak bestraft door scheidsrechter J. de Boer. Door voornamelijk afstandsschoten te benutten, met daarbij af en toe een strafworp liep de stand al gauw uit tot 10-3 en de ruststand was 15-5.

Spelsituatie ZKC – Koru.

Bespreking

Tijdens de bespreking in de rust werd teruggekeken op een goede eerste helft. De jonge ploeg moest in de tweede helft opnieuw laten zien wat ze waard is met de opdracht te spelen met een hoog bal- en looptempo.

Na de rust liet ZKC’19 gelijk zien wat ze waard is. Melissa Rijstenberg maakte een fraaie onehander af, waardoor voor Koru meteen duidelijk was dat ZKC’19 nog niet verzadigd was wat betreft het maken van doelpunten. In het midden van de tweede helft ontbrak het aan scherpte bij de spelers van ZKC’19. Coach Martin Kamphuis riep zijn team bij elkaar tijdens een time-out, om weer alle scherpte terug te brengen en zijn team te inspireren tot betere kansen en verdedigende kracht. Door opnieuw veel afstandschoten te verzilveren sleepte ZKC’19 een mooie overwinning binnen, waarbij ze 25 doelpunten had gemaakt en slechts 10 tegendoelpunten had. Ook al zijn er nog punten waarmee de K.J van Dijk-ploeg aan de slag kan, de roodzwarten hebben al mooie stappen gemaakt en zijn op weg naar het door hen gestelde doel: Kampioen worden en promoveren naar de eerste klasse.

Volgende week wordt Olympia, de ploeg uit Twijzel bezocht. Ook dit is een bekende tegenstander van ZKC’19, dat belooft weer een mooie wedstrijd te worden.

Doelpuntenmakers: Melissa Rijstenberg 6x, Maarten Feenstra 5x, Marlieke Krikken 5x, Hielke Oosteveen 4x, Nick ten Kate 2x, Anouk Spijker 2x en Elske Oord 1x.