Grote deelname aan Woldenestafette

Echten – Liefst 31 teams zijn vanmorgen van start gegaan bij Huize Visio voor de tweejaarlijkse Woldenestafette. Dat betekent dat zich vandaag in totaal zo’n 230 hardlopers in het zweet werken.

Het startschot werd om elf uur verricht door Hendrik-Jan Benning en hij deed dat met een ouderwetse boerhoorn. Om het kwartier ging een aantal teams van start, een uur later was iedereen onderweg. de route van 48 kilometer gaat door de meeste dorpen van De Wolden: van Echten naar Zuidwolde, Veeningen, de Wijk, Koekange, Ruinerwold, oosteinde, Ruinen weer terug naar Echten. Daar is vanmiddag tussen drie uur en kwart over vier de finish van de teams. Vervolgens is er nog een Rad van Avontuur, om zo nog wat extra geld voor het goede doel te verkrijgen. Dat doel is dit jaar zorgboerderij Refaja in Echten. Met de opbrengst worden vier skelters geschonken, maar volgens Hans Scholing kunnen dat er ook wel eens meer worden. ‘Ieder team wordt geacht 75 euro in te leggen, maar er zijn er ook die een paard honderd euro hebben meegenomen’, glundert de organisator. aan het eind van de dag wordt de opbrengst bekendgemaakt. De prijsuitreiking sluit de dag af.

Op moment van schrijven is de estafette nog in volle gang met deelnemers uit de wijde regio, maar ook twee teams uit Oostvoorne. ‘Die hebben ieder jaar een speciaal weekend en dat is nu hier’, wordt uitgelegd. naast loopgroepen uit de Wijk, Koekange, Ruinerwold en Ruinen, doen bedrijven en instellingen mee.

Lees ook Grote deelname aan Woldenestafette

Reacties