KNVB bekerfinales district Noord komen naar Zuidwolde

Zuidwolde – Jeugdvoetbal Zuidwolde (JVZ) krijgt op 1 jun i de KNVB bekerfinales op sportpark Woltingeslag. Dat werd bekend op de open dag van JVZ, die afgelopen zaterdag plaatsvond. Vele belangstellenden wisten de weg naar Sportpark Woltingeslag te vinden. Mede dankzij het goede weer en de inzet van vrijwilligers kan de organisatie terugkijken op een geslaagde dag. Voor de jeugd was er een leuke spellencircuit uitgezet en kon er geklauterd en gesprongen worden op de opblaasbare attractie-attributen. Er werd een loterij gehouden en werd het programma afgesloten met de teampresentatie.

Voorafgaand aan de teampresentatie richtte JVZ-voorzitter Rob Verburg een woord van dank aan de sponsoren en ontvingen zij bloemen.
JVZ is zeer attent met ondernemers uit Zuidwolde e.o. die het jeugdvoetbal een warm hart toedragen door middelen beschikbaar te stellen. Met ingang van het nieuwe seizoen kunnen daar twee nieuwe sponsoren aan toegevoegd te worden en zal  hun logo op het nieuwe wedsstrijdshirt prijken.
Vervolgens werd Jan Spijkerman (71) uit Zuidwolde in het zonnetje gezet. Zo’n 35 jaar heeft hij, nadat hij zelf stopte met voetballen, zich ingezet als scheidsrechter waarvan de laatste 15 jaar ook bij JVZ. Na de onthulling van het nieuwe spelersshirt presenteerde de 25 teams van het nieuwe voetbalseizoen zich aan het publiek. De dag werd, onder het genot van een warme hap en drankje, feestelijk afgesloten voor leiders, trainers, vrijwilligers en betrokkenen van JVZ.

KNVB Bekerfinale

Verburg maakte tijdens de presentatie eveneens bekend dat de KNVB bekerfinales district Noord op zaterdag 1 juni bij 2019 JVZ gehouden zal worden. Verburg: “We zijn er trots op dat de KNVB de organisatie van de KNVB bekerfinales district Noord aan JVZ heeft toegewezen. Dit in het kader van het 15-jarig bestaan van JVZ”. Tijdens deze dag op Sportpark Woltingeslag zullen 83 wedstrijden gespeeld worden, waar 78 teams aan deelnemen. 

JVZ is sinds 2003 de gezamenlijke jeugdafdeling van voetbalverenigingen VV Zuidwolde en ZZVV, alsmede voor de A en B junioren van VVAK (Voetbal Vereniging Alteveer Kerkenveld). Het doel van deze samenwerking is het jeugdvoetbal te verbeteren. Dit gebeurt doordat bijvoorbeeld de meeste trainingen door gediplomeerde jeugdtrainers verzorgd worden. Standaardteams JO17-1, JO15-1 en JO1-1 spelen op hoofdklasseniveau. JO19-1 speelt, evenals JO13-1 en JO11-1, in de eerste klasse en moet bij de eerste vier eindigen in het najaar om in het voorjaar in de promotieklasse te komen.
Ook dit seizoen gaat JVZ weer van start met de succesvolle 4 tegen 4 competitie en ook het gratis Kaboutervoetbal (voor 4- en 5-jarigen) krijgt een vervolg. Verder krijgen de spelers van JO11, JO12 en JO13 extra coördinatietraining met voornamelijk het accent op techniek en looptechniek. Jaarlijks terugkerende activiteiten bij JVZ zijn de voetbalacademie, keepersclinic, scholenvoetbaltoernooi, onderlinge toernooien tijdens vakanties, wervings- en feestelijke activiteiten. JVZ is te volgen via de website en via Facebook.

 

Reacties