Woldenestafette staat nu op twintig deelnemende teams

Feestelijke start twee jaar geleden.
Foto: Artizzl Media

Echten – Er hebben zich inmiddels twintig teams aangemeld voor deelname aan de Woldenestafette. Die vindt op zaterdag 22 september vanaf 11.00 uur plaats met start bij Visio Huis te Echten. Naar verwachting komen er nog vijf tot tien teams bij, die zijn volgens Hans Scholing (Visio) van harte welkom. Het goede doel is dit jaar zorgboerderij Refaja in Echten. Van zowel Refaja als Visio doet een team mee.

De hardloopwedstrijd, die in estafettevorm door de gemeente De Wolden wordt gelopen door teams van acht personen, gaat veelal over fietspaden. Er zijn acht etappes variërend van 3,6 tot 9,1 kilometer. Deze afstanden zijn voor iedereen die een beetje getraind is, te doen. De opzet van het evenement is dat het gezellig is, de uitslag is van minder belang. Toch zijn er ieder jaar teams die voor de winst gaan.  Voor zover bekend bestaat er in Nederland niet een zelfde wedstrijd.

De start en finish vindt plaats op het mooie terrein van Koninklijke Visio Het Huis te Echten. Op deze unieke locatie is een gezellig terrein ingericht. De start is om 11.00 uur en de eerste teams worden om 15.15 uur terug verwacht. Mister Echten Hendrik Jan Benning verricht op ludieke wijze het startschot voor de teams, die in verschillende groepen om het kwartier vertrekken.

Minder lopers

De teams bestaan dus uit maximaal acht lopers die om de beurt een etappe lopen. Een team kan ook uit minder lopers bestaan, maar dan  zijn er lopers die twee etappes lopen. Een fietser naast de loper zorgt voor extra veiligheid, verkeerregelaars zorgen voor veilig oversteken. De andere teamleden volgen in auto`s en rijden alvast naar de volgende wisselplaats. Er wordt  geprobeerd in de hoofddorpen van De Wolden voor vertier te zorgen met muziek bij de wisselplaatsen.

Wanneer de teams allemaal zijn gefinisht is er een Rad van Avontuur.  De opbrengst daarvan en de inschrijfgelden worden deze keer gebruikt voor aanschaf van nieuwe skelters voor de Refaja-hoeve in Echten.  De organisatie heeft al vier skelters aangeschaft. In het begin was het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen  voor een (regionaal) goed doel, nu ligt het accent meer op het sportieve vlak. De organisatie bestaat uit afgevaardigden van de loopgroepen uit De Wolden. De estafette wordt om de twee jaar georganiseerd, met de hulp van 50 vrijwilligers.

Meer informatie is te vinden op Woldenestafette.nl. Daar kan men zich ook inschrijven.

Reacties