Melchior van der Pol wint Dijkhuizenrun

Ruinerwold – De Dijkhuizenrun in Ruinerwold is zaterdag bij de 5 kilometer mannen gewonnen door Melchior van der Pol uit Apeldoorn in 18.01 minuten. Bij de dames was Gerja Zielman uit Heino de snelste in een tijd van 18.50 minuten. Ze bleef de Meppelse 50-plusser Petra Hasper een minuutje voor, die met haar 19.58 minuten wel de snelste in de categorie 40+ was.

Melchior van der Pol bleek driekwart minuut sneller dan het duo Ronald van Lubek uit Zuidwolde en Leo Hassing uit IJhorst. Ze liepen respectievelijk 18.45 en 18.46 en beslisten pas op de finishlijn wie er met zilver en brons vandoor ging.  Toch was er voor hen ook goud en zilver, want ze kwamen uit in de categorie 40+. Bij de dames werd de Meppelse Tamara de Vries derde in 20.37.

De dubbele afstand werd gewonnen door Gerben Tiekstra uit Dalen, die de 120 kilometer aflegde in 35.34 minuten. Bij de dames moest Janien Lubben uit Emmen tot het gaatje gaan om de Nijeveense Janneke Molenhuis van zich af te houden. Janien kwam met een brede lach over de streep in 42.33 minuten, waar Molenhuis 22 seconden toe moest geven. Derde werd op respectabele achterstand Annet Nimeijer uit Vught in 45.47.

Reacties