LGR’88 klaar voor 30e Dijkhuizenrun

Beeld van 2014
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – De organisatie van de Dijkhuizenrun is klaar om de atleten te ontvangen voor de 30editie op zaterdag 1 september. Dankzij vele vrijwilligers en sponsors is het gelukt om deze editie weer te organiseren.

Eind jaren ’80 werden de wedstrijden nog gehouden op het plaatselijke sportpark. Sindsdien is veel veranderd. Van sportpark ging het naar de naamgever van de run, Dijkhuizen. Dat is nu het middelpunt, start en finish vinden hier plaats.

De jeugd loopt 1 of 2 kilometer. Een parcours van 250 meter wordt 4 of 8 keer afgelegd op en neer op Dijkhuizen. Het publiek kan op deze wijze volop genieten van de vele talenten. De plaatselijke coryfeeën hebben zich gedurende tien woensdagavonden voorbereid op deze wedstrijd. De organisatie hoopt natuurlijk ook op veel deelnemers uit de regio.

Beeld van 2014.

Aardappelveld

De senioren verlaten Dijkhuizen via de Weijert en komen via een aardappelveld uiteindelijk langs de boorden van de Wold Aa en de dijk van de ijsbaan terug op Dijkhuizen. De 5 kilometerroute loopt deze ronde eenmaal, de 10 kilometerroute tweemaal.

De organisatie heeft naast de reguliere prijzen ook een aardige verrassing voor de 30e finisher op de 5 en 10 kilometer. De start van de 1 km is om 17.30 uur, om 17.40 uur start de 2 km. De 5 en 10 km starten om 18.30 uur.

Info: http://www.lgr88.nl

Reacties