ZKC’19 wint met duidelijke cijfers

Zuidwolde – Op sportpark Woltingeslag vond zondag de vierde ontmoeting plaats tussen  ZKC’19 en Kinea plaats. De ploeg van trainer Bert de Jong wist driemaal van de Friezen te winnen. Echter verkeert de ploeg de laatste weken niet in topvorm, waardoor er geen garantie was voor een vierde winstpartij. Toch werd redelijk eenvoudig met 33-25 gewonnen.
Het begin was moeizaam voor de Zuidwoldigers. Tot een stand van 10-9 wist Zkc’19 niet op voorsprong te komen. Vlak voor rust pakte de ploeg echter de draad weer op door doelpunten te scoren uit uitgelokte vrije ballen en strafworpen. Ruststand 13-11 in het voordeel van de K.J Vandijk en J. Vandijk equipe.
Definitief
In de rust benadrukte Bert de Jong dat ondanks het warme weer, men door moest zetten om de overwinning definitief binnen te halen. De ploeg begon scherp te schieten. Toch bleef Kinea 1 strijden voor wat ze waard waren, waardoor doelpunten van beide ploegen het publiek om de oren vlogen. Tot een stand van 20-20 bleef het erg spannend. Beide ploegen leken enigszins last te hebben van de warmte, maar het was de uitploeg waar de doelpunten uitbleven. Zkc’19 wist door het slappe verdedigen van Kinea 1 uit te lopen tot een stand van 33-25, wat tevens de einduitslag was.
Kampioenschap
Volgend jaar zal de selectie op het veld uitkomen in de tweede klasse en in de zaal in de eerste klasse. Dit kampioenschap werd afgelopen seizoen binnengehaald onder leiding van trainer Bert de Jong.
Doelpuntenmakers: Marlieke Krikken 10, Kristian Krikken 6, Maikel Vos 5, Nick ten Kate 2, Anouk Spijker 1, Dion Scholing 2, Lotte van Middelaar 2, Marlies Berghuis 5.1