Toestelfinales bij gymnastiekvereniging DOS Zuidwolde

De Zuidwoldiger deelnemers.
Foto: Esther van Genne

Zuidwolde – Gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde organiseert de toestelfinales voor de regionale wedstrijdsport A en B. Deze vinden plaats op zaterdag 9 juni. Tijdens de voorwedstrijden eerder dit seizoen konden de turnsters zich per categorie en niveau plaatsen op de toestellen sprong, brug, balk en vloer. Ongeveer 475 turnsters uit heel Drenthe zullen in actie komen in één van de vier wedstrijdronden.

De wedstrijdcommissie, bestaande uit Ines Picauly, Heidi de Vries, Wendy Bremer, Beathe Bruins, Jennet Wink, Cindy Bunschoten en Lena Jansen, is al weken druk met de voorbereidingen. Voor de vereniging betekent deze thuiswedstrijd een mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen van de damesselectie. Twaalf turnsters zullen in actie komen, maar de voltallige selectie én de selectie ouders worden ingezet om diverse hand-en-spandiensten te verrichten tijdens deze wedstrijden.

Wedstrijdronden

De toegang tot deze wedstrijden zijn gratis en de turnsters van D.O.S. komen tijdens alle wedstrijdronden in actie. Aanvang ronde 1: 8.30 uur met Marith Bremer (9 jaar, Instap D2) op sprong en brug, Mare Post (12 jaar, Jeugd 2 G) op brug en vloer en Britt Wink (13 jaar, Jeugd 2 G) op sprong en balk.

Ronde 2: 11.15 uur met Benthe Bremer (11 jaar, Pupil 2 D2) op sprong, balk en vloer, Kylie Zantinge (10 jaar, Instap D1) op alle toestellen en Janiek de Vries (11 jaar, Jeugd 1 D1) op sprong en vloer. Ronde 3: 13.45 uur, met Fay-li ten Kate (14 jaar, Junior D) op brug en balk en Nelleke Pol (13 jaar, Junior D) op brug.

Ronde 4: 16.15 uur met Niena van ‘t Zand (8 jaar, Instap N3) op sprong, brug en balk, Maartje Kreuze (9 jaar, Instap N3) op alle toestellen, Toet Bosma (9 jaar, Instap N3) op brug en Dide Bruinsma (9 jaar, Pupil 1 N3) op brug en balk.

Trainsters Amber Schraa en Lena Jansen hopen dat er in eigen huis medailles behaald worden, de kans daarop is zeker aanwezig. Ze kijken sowieso tevreden terug op de behaalde resultaten dit seizoen.

Reacties