Globe of Speed en Bökkers publiekstrekkers CrisisCross

CrisisCross
CrisisCross
Foto: Artizzl Media

Bloemberg – De zevende CrisisCross wordt weer ietsje groter dan vorig jaar. Organisatoren Joshua de Boer en Floris van Laar zijn er trots op dat ze naast bands als Dirty Daddys en Bökkers, ook een Duitse motorshow naar het terrein van de familie De Gorter haalt. Deze ‘Globe of Speed’ is zo mogelijk nog wat indrukweekender dan de steile wand die vorig jaar in Ruinerwold stond bij de oldtimerdag.

De ‘Globe of Speed’ is een grote doorzichtige bol waar maximaal tien motorrijders kriskras door elkaar heen rijden, volgens Joshua de Boer circusartiesten van de bovenste plank. Ze geven zaterdag en zondag zes spectaculaire shows.

Twee weken bouwtijd stond er ook dit jaar voor het hele terrein aan de Stapelerveldweg, waarbij Tonny Pol weer voor de parcoursbouw zorgde. ‘Wij hebben alleen aangegeven waar de start en finish zijn, verder hebben we hem zijn gang laten gaan. Hij gaat daar gewoon met een shovel aan het werk en verzint ter plekke een parcours’, legt Joshua uit. Het leverde onder meer een fraaie tunnel op, waar de crossers ook overheen moeten rijden. ‘De baan is dit jaar iets korter, 1.200 meter, maar ziet er weer spannend uit’, weet Floris van Laar.

Sponsoren

Beide heren hebben er heel wat dagen inzitten om alles in gereedheid te brengen voor het festijn, dat vrijdagavond begint. Dank wil Floris ook uitbrengen aan al die vrijwilligers en sponsors: ‘Er zijn zestig betalende sponsors en twintig bedrijven die materiaal sponsoren.’ Gehoopt wordt dit jaar op vierduizend bezoekers over alle drie de dagen. Vorig jaar waren er alleen op zaterdagavond al vijftienhonderd. ‘Maar dat mogen er met de Bökkers wel tweeduizend worden’, grijnst Joshua. ‘De Bökkers treden veel op in de regio, maar zijn hier aardig populair.’

De CrisisCross gaat natuurlijk om de motorsport met minstens vierhonderd deelnemers in de verschillende klassen. ‘Nee’, lacht Floris, ‘het draait eigenlijk om het feest.’ Zonder gekheid, zaterdag vanaf 15.00 uur komt de jeugd in actie, van 4 tot 15 jaar. Om 19.00 uur is de traditionele twee-uurscross, gevolgd door een muzikale avond. Om 21.00 uur Bökkers, 22.30 uur Q-Music en 23.30 uur Dirty Daddys. Zondag gaat het om 10.00 uur verder met de verschillende klassen. Voor de liefhebbers wordt het weekend op vrijdagavond geopend in de speciaal daarvoor geplaatste Romneyloods. ‘Op vrijdagavond is het meestal minder druk, maar met Radje Platje hebben we wel een feest dj van formaat. Een draai aan het rad en de bestelde muziek wordt gedraaid’, legt Joshua uit.

Aankleding

Trot zijn de beide heren op de inrichting van het weiland van de familie De Gorter en de aankleding. Een nieuwe tent, een groot podium voor de muziek en sierlijke pagodetenten, waar de horeca ondergebracht wordt. Voor kinderen is er niet alleen ene springkussen, maar ook een zwembadje en een speciale quadbaan. Daarnaast zijn er voldoende schaduwrijke plekken op het terrein, om even te schuilen voor de zon.

De twee-uurscross van zaterdag zit vol, maar op zondag is hier en daar nog plek. Aanmelden kan op www.crisiscross.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen