ZKC’19 wint met moeite van Vitesse

Zuidwolde – Het vlaggenschip van ZKC’19 trad op een warme zondag aan tegen Vitesse uit Beilen. Er stond niks op het spel, aangezien de Beilenaren al zijn gedegradeerd en het kampioenschap al uit zicht is voor de Zuidwoldigers. ZKC won met 29-24.

Ondanks het feit dat de wedstrijd nergens om ging startten beide ploegen fel aan de wedstrijd. ZKC’19 kon het eerste gaatje van drie slaan: 2-5. Direct daarna volgden vier doelpunten van Vitesse: 6-5.  Tot aan de rust wisten beide teams twee doelpunten voor te komen, maar telkens antwoordde de tegenstander daarop met twee snelle doelpunten. De warmte zorgde voor traag spel, maar er werd wel met scherp geschoten. Er werd gerust met een stand van 14-12. Tijdens de rust leidde commentaar op de scheidsrechter, die een aantal dubieuze beslissingen maakte in de eerste helft, tot een gele kaart voor Maikel Vos.

Voorsprong

Na rust duurde het even voordat ZKC’19 haar draai kon vinden. Vitesse wist de voorsprong te behouden tot 19-18, maar wissels aan de kant van de Zuidwoldigers zorgden voor een nieuwe impuls in het spel. Lennart Menger verving Kristian Krikken en Larissa Hoorn betrad het veld voor Anouk Spijker. Even later kwamen Lina IJmker en Frank Liebe er nog in voor Lotte van Middelaar en Maikel Vos. Dit betaalde zich snel uit in de eerste voorsprong in de tweede helft: 19-20. Vanaf dat moment ging ZKC’19 beter spelen en vielen de goals makkelijk, terwijl het bij Vitesse stokte. In korte tijd werd er van 23-24 uitgebouwd naar 23-29. Een afstandsschot van de Beilenaren bepaalde de eindstand op 24-29.

Volgende week zal ZKC’19 het thuis opnemen tegen Kinea. De wedstrijd zal een strijd worden om de tweede plek, die voor beide ploegen nog te behalen is. Na afloop zal de jaarlijkse barbecue worden gehouden om het seizoen af te sluiten.

Doelpuntenmakers ZKC: Marlieke Krikken 9, Marlies Berghuis 5, Kristian Krikken , Maikel Vos 3, Lotte van Middelaar 2, Dion Scholing 2, Lina IJmker 1, Frank Liebe 1 en Lennart Menger 1.