Blije gezichten bij Pinksterconcours op landgoed Dickninge

Foto:

De Wijk – Louter blije gezichten maandagmiddag bij de organisatie van het Pinksterconcours in de Wijk. Terwijl er nog volop werd nagepraat maakten de vrijwilligers een positieve balans op. Tevreden waren ze met de winnares van de GP uit Staphorst, maar ook met het grote aantal deelnemers, het mooie weer natuurlijk en het vele publiek.

Het hoofdnummer was de Grote Prijs van de Wijk, die maandagmiddag werd verreden. Laura Slager uit Staphorst, lid van thuisvereniging Viribus Unitis bleef in de barrage in de gecombineerde Z/ZZ-klasse foutloos in een tijd van 35.05 seconden. Ze bleef Jan Diepman uit Hoonhorst drietienden van een seconde voor. De vier ZZ-ruiters die na de Z-springers in actie kwamen, beten zich allemaal stuk op de tijd en lieten balken vallen in hun poging zo snel mogelijk rond te gaan. Michael Greeve was er nog het dichtstbij met zijn tijd van 32.81 seconden, maar het paard Easy Does It gooide net de laatste balk eraf. Ook met zijn tweede paard, Eurohill’s Fyoleta, scoorde hij vier strafpunten. Zo kreeg de organisatie van het Wijker Pinksterconcours een mooie winnares, waarbij voorzitter Anne Marie Zomer opmerkte dat de dames het wel heel erg goed hadden gedaan met drie bij de eerste vijf.

Eremedaille

Met voor de barrage nog de tuigpaarden van de Young Riders in de ring en als finale de tuigpaarden tweespannen, werd het concours grandioos afgesloten. Er kwam veel publiek op de zonnige laatste dag af, waarop Roelof Huisjes door de KNHS in het zonnetje werd gezet. Huisjes was liefst 44 jaar actief voor het Pinksterconcours en kreeg de bronzen KNHS-speld. Later mocht Huisjes zelf een nieuwe MTB-fiets aan Laura Slager overhandigen, die zij als prijs won voor de beste in de ZZ/Z-klasse. Ook kreeg ze een enveloppe met 500 euro van Jan van Spijker van het bekende Wijker infrabouwbedrijf.

Reacties