Kampioenschap voor KIOS Ruinerwold

Ruinerwold / Zuidwolde – Korfbalvereniging KIOS uit Ruinerwold is vandaag kampioen geworden van de eerste klasse en promoveert naar de Overgangsklasse op het veld. er werd in Apeldoorn na een zinderende wedstrijd gewonnen van Atalante met 18-19. Het was een thriller waarbij de teams steeds heel dichtbij elkaar bleven. ZKC’19 uit Zuidwolde verloor van Sios.

De wedstrijd tegen SIOS (W) was er vandaag voor ZKC’19 een waar niets meer op het spel stond. Na het verlies vorige keer op Club Brothers is de kans groot dat OKO/BIES kampioen gaat worden in de tweede klasse A. Dit was bij de tegenstander wel degelijk anders, Sios nog strijdend tegen degradatie, is de punten dus hard nodig is en won dan ook: 17-18.

ZKC’19 opende de score na een aantal minuten door een goed uitgespeelde aanval. Sios gaf wat extra gas bij en vond de korf gemakkelijk (1-3, 3-5). ZKC’19 moest wat terug doen en dat gebeurde ook, scores van Marlies Berghuis en Kristian Krikken veranderden de stand in 8-8. Het vinden van de korf was vandaag wat lastig voor de Zuidwoldigers, waar het tweede in de wedstrijd daarvoor maar liefst 32 keer wist te scoren, kwam het vlaggenschip niet verder dan 11 voor rust. Ruststand 11-12.

Foutjes

In de rust wees trainer/coach Bert de Jong zijn team erop dat dit seizoen al drie keer van Sios gewonnen was en dat dat er sowieso vier moesten worden. Vooral het afmaken van kansen was belangrijk voor de tweede helft. De wind speelt wat op dus daar moest rekening mee gehouden worden. Ook moesten de verdedigende foutjes eruit gehaald worden.

Maikel Vos was het eens met de coach en liet dat ook direct zien in een doelpunt (12-12). Toch begon de aanvalsmachine van Bert de Jong te haperen, de schoten vielen allemaal net niet. Korte aanvallen waren hier het gevolg van. De scherpte ontbrak bij de ploeg. Sios daarentegen had het geluk aan hun zijde, zo konden zij een gat slaan van maar liefst vier doelpunten (12-16). Na wat wisselingen in de vakken bij ZKC’19 ging de ploeg vol goede moed door, met succes. Goals van Lotte van Middelaar, Marlieke Krikken en Maikel Vos trokken de spanning terug in de wedstrijd. (15-17). Wie anders dan Lina IJmker, die in het veld was gekomen voor Marlieke Krikken, maakte de gelijkmaker 17-17. Sios had het geluk in de laatste minuten weer aan hun zijde, waar het voor het ZKC-publiek een onterecht gegeven strafworp koelbloedig werd afgemaakt, was er voor de rood-zwarten te weinig tijd om nog een gelijk spel uit de wedstrijd te halen. Eindstand 17-18.

Een domper voor de ploeg van Bert de Jong, die graag de wedstrijd voor hem had willen winnen (tegen zijn oude vereniging). De ploeg heeft nog twee wedstrijden te spelen voor de zomer. Deze zullen met winst afgesloten moeten worden om toch nog een beetje met een goed gevoel het seizoen af te sluiten.

Scores: Kristian Krikken 2x, Marlieke Krikken 4x, Marlies Berghuis 4x, Maikel Vos 3x, Lotte van Middelaar 2x, Dion Scholing 1x en Lina IJmker 1x.