Jur Vrieling wint met Etoulon rubriek zevenjarige paarden

Foto: Jeroen Spoolder

Jur Vrieling heeft zaterdagmiddag met de KWPN hengst Etoulon een rubriek voor zevenjarige paarden op zijn naam geschreven. In een snelle barrageronde zette hij in al in de eerste rit de snelste tijd neer. Zondag rijdt Vrieling in Veeningen nog de Grote Prijs en daarna richt hij zich op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

In de wedstrijd over hindernissen van 1.35 meter om de Modehuis Henk Dekker Zuidwolde Prijs, had Vrieling in de barrage zelfs twee paarden. Naast Etoulon ((Toulon x Calvados / Sable Rose) bereikte hij ook met Quality FZ (Quintemder x Eurocommerce Berlin) de beslissende ronde.

De ruiter uit Holwierde reed met de twee paarden duidelijk verschillende lijnen. In zijn eerste en winnende rit, nam Vrieling de meest korte weg naar de streep en dat ging zonder fouten. In een rit, waarin toch enig risico van een foutje werd genomen, liet hij de klokken stilstaan op 34.16. Met zijn andere paard Quality FZ, maakte hij lang niet zoveel korte wendingen en dat leverde een tijd van 36.81 op, genoeg voor de vierde plek.

In de laatste barragerit trachtte Bart van der Maat de snelle tijd van Vrieling nog te verbeteren, maar hoe hij zijn Easy (Ultimo x Lupicor) ook aanspoorde, sneller dan 34.47 ging het niet.

Winnaar Vrieling had een duidelijke verklaring voor de snelle rit met Etoulon. “Dit is een extreem goed paard en dat heeft twee weken uitstekend gepresteerd hier in Veeningen. Wanneer hij dan zijnlaatste finale mag rijden, moet hij ook laten zien wat zijn capaciteiten zijn en dat ging prima.”

Zondag in de Grote Prijs zal Jur Vrieling de elfjarige VDL Arezzo inzetten. Zijn toppaard VDL Zirocco Blue heeft nog even vrijaf voordat de intensieve training voor Rio begint. “De komende week ga ik Zirocco Blue twee maal per dag trainingen om naar de vorm voor Rio toe te werken. Op 6 augustus vertrek ik naar Brazilië en in Rio zelf volgen we het trainingsprogramma dat Rob Ehrens samen met mij samenstelt”, aldus de Groninger.

In de wedstrijd zaterdagmiddag in Veeningen werd Caroline Poels-Devos derde.

Zondag begint het programma van CH De Wolden om 9.30 uur met als slotstuk de Grote Prijs Gemeente De Wolden om 15.00 uur

Reacties