Zuidwolde - Vier projecten krijgen subsidie vanuit de regeling
Initiatiefrijk De Wolden. In totaal ontvangen zij bijna 52.000 euro. De initiatieven die dit keer een bijdrage krijgen zijn de Historische Vereniging de Wijk-Koekange, zwembad
de Slenken in de Wijk, de kunstcommissie in Echten en het Struunpad in Koekangerveld.
De Historische Vereniging de Wijk-Koekange geeft de noodzaak aan van de vervanging van wandelbrug
Dickninge over de gracht. Deze vervult een belangrijke functie voor wandelaars en fietsers en verkeert in zeer slechte staat. Er wordt veel gebruik gemaakt van het wandelpad op landgoed Dickninge, door mensen uit de omgeving maar ook van buitenaf. De brug is een onmisbaar onderdeel van een intensief gebruikt pad rond het landhuis Dickninge.
Het landgoed Dickninge heeft zeer hoge natuurlijk, landschappelijke en cultuurhistorische waarden. Het landgoed wordt intensief bezocht door de inwoners van de Wijk en verre omgeving. Het ommetje om het landhuis, door het park en langs de Reest en de stinsenvegetatie is zeer geliefd. Op het landgoed wordt jaarrond gewandeld.
Zwembad De Slenken
Zwembad de Slenken wil de aantrekkelijkheid van het zwembad vergroten met de aanschaf van een familieglijbaan en waterspeeltuin. Hierdoor verwacht het bestuur dat er meer bezoekers naar het zwembad komen. Het zwemmen draagt bij aan meer bewegen (gezond) en samen zijn (sociaal).
Stichting dorpshuis d’Olde Karke/Kunstcommissie d’Olde Karke organiseren ‘Kunst in de Olde Karke’ en de kunstwandelroute. Dit is in een weekend in oktober en daar wordt geld voor beschikbaar gesteld.
Stichting de Veldhoek en het Struunpad van Koekangerveld gaan het onderhoud van het Struunpad- en wandelnetwerk professionaliseren door de aanschaf van een nieuwe maaier. Het Struunpad Koekangerveld is een belevingspad, dat is aangelegd op grond van de
gemeente en Staatsbosbeheer. Het wordt grotendeels onderhouden door vrijwilligers.
Vrijwillige inzet
Met het fonds Initiatiefrijk De Wolden ondersteunt de gemeenteraad van De Wolden projecten van inwoners die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente. De totale kosten van de projecten bedragen ruim € 141.000,-. Dit betekent dat met € 52.000,- subsidie, naast de vrijwillige inzet van de inwoners, sponsoring van bedrijven en subsidies van fondsen, projecten kunnen worden gerealiseerd die anders niet tot stand waren gekomen.