Hartverwarmende ontvangst Sinterklaas in Ruinen

25 nov 2018, 11:46 Nieuws
sinterklaas feest 2018 30
Ruinen - Wat een feest was de intocht van Sinterklaas in Ruinen, een warm welkom zoals nog nooit vertoond is in het brinkdorpen waar ze elders in het land een voorbeeld aan kunnen nemen. Een kinderfeest zoals het ooit bedoeld is, waarbij de Mariakerk als bijzondere plaats van ontvangst dienst deed.
De intocht van Sinterklaas in Ruinen was ook weer voor iedereen, van jong tot oud en ze genoten er allemaal van. Van de ontvangst in de kerk tot het naar bed brengen van de oude man in dorpshuis 't Neie Punt. De Sinterklaasdoelgroep van Ruinen, kinderen met ouders, was weer massaal uitgelopen om de Sint en zij gevolg te ontvangen. daar daarbij de Mariakerk geopend werd, kwam voor veel van de aanwezigen als een verrassing. Dominee Georg Naber stak in vol ornaat zijn neus om de hoek van de deur om te zien hoeveel mensen er buiten stonden te wachten. De deuren zwaaiden open en iedereen mocht de kerk in.

Dominee

Binnen waren het uiteraard de zwarte Pieten die voor wat actie zorgden, dat allemaal in afwachting van de komst van Sinterklaas. Weer eens wat anders, allemaal van die Pieten op de kansel in plaats van de dominee. Toen de Sint er eenmaal was, genoten alle aanwezigen van het feest dat gebouwd werd. daarna ging het weer naar buiten, waar een doos vol (Sint-Maarten)lichtjes klaarstond en waar de kinderen een lampion kregen, alsmede de paarse prachttrein. Zo ging het in schemerig Ruinen in een lange verlichte en verlate Sint Maartenstoet naar dorpshuis 't Neie Punt. Sinterklaas heerlijk comfortabel in de wagon, om in het dorpshuis de eerste oudjes de hand te kunnen schudden.
Daarmee was het feest nog niet gedaan in Ruinen, want de zaal voorin het dorpshuis was ingericht als slaapkamer voor de Sint, op het podium stond zijn bed al klaar. Mijter op het nachtkastje, de staf in de hoek en een dikke nachtzoen erbij. Het Sintfeest is in Ruinen op waardige wijze begonnen.
Deze fotoreportage komt geheel voor rekening van fotograaf Jans Schulting, die er gehele eendrachtig de activiteit weer een feestje van heeft gemaakt.