15 april Drentse finale voorleeswedstrijd

Foto: Mike Licht, NotionsCapital.com / Foter / CC BY

Op woensdag 15 april organiseert Biblionet Drenthe in Theater de Schalm in Assen de Drentse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De beste voorlezers uit alle Drentse gemeenten strijden daar om de eer. Het voorlezen wordt afgewisseld met een optreden van goochelaar en presentator Hilbert Geerling en een danssessie van Daniël Hamar de la Brethonière.

Voorronden
In totaal deden 174 Drentse basisscholen mee aan de voorronden van de voorleeswedstrijd. De winnaars van de schoolwedstrijden mochten meedoen aan de twaalf gemeentelijke finales.  De beste voorlezer van de gemeentelijke finale mag naar de provinciale finale in Assen.

Finalisten
Tot de de provinciale finalisten voor Drenthe behoort ook Roos Flinkert van OBS Het Veldboeket in Veeningen.

Beoordelingscriteria
De voorlezers worden beoordeeld op o.a. stemgebruik, tempowisselingen, leggen van de juiste klemtoon, overbrengen van emotie, verstaanbaarheid en contact met het publiek.

Jury
Aan het eind van de middag wordt de beste Drentse voorlezer(es) bekend gemaakt door een jury bestaande uit: Herma Stroetinga (RTV Drenthe, voorzitter), Ina Vording (Stenden Hogeschool, afdeling Pabo), Ellen van Roosmalen (Kunst & Cultuur), Annelies Diekman (Bestuurslid Bibliotheek Aa & Hunze) en Myrthe Forsten (Drents voorleeskampioen 2014).
De Drentse Voorleeskampioen mag dan door naar de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstijd.

SONY DSC

Reacties