Alles over steenuilen in Drenthe

Foto: Erwin Bruulsema

Op 18 februari geeft Erwin Bruulsema in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde een presentatie over steenuilen.

steenuil (1)

Tijdens de avond neemt de steenuilencoördinator van provincie Drenthe belangstellenden aan de hand van foto’s en zijn praktijkervaringen mee naar de wereld van het kleinste uiltje van Nederland.

Steenuil

Het blijkt dat Zuidwolde een belangrijke plek is voor de steenuil. Ieder jaar broedt er een naar verhouding groot aantal steenuilen rond ons dorp. Het gaat redelijk goed met de steenuilen in Drenthe, maar het kan nog beter. Steenuilen zijn vogels van het kleinschalig landschap. Dat landschap staat steeds vaker onder druk. Goede voorlichting en bescherming zijn noodzakelijk om de steenuil voor Drenthe te behouden.

steenuil (foto Erwin Bruulsema)

Vrijwilligers van meerdere werkgroepen in Drenthe doen hun best om de leefomstandigheden van dit kleine uiltje te verbeteren. De werkzaamheden van de werkgroepen bestaan voornamelijk uit het plaatsen en controleren van nestkasten voor de steenuilen. Op deze manier wordt er onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van steenuilen in Drenthe. De werkgroep zoekt naar versterking en nodigt belangstellenden hartelijk uit.

De lezing begint om 20.00 uur in De Boerhoorn. Vanaf 19.30 uur is de zaal open. Vooraf aanmelden is niet nodig en de entree is gratis.

img652311586

Reacties